More


  GREVA DE LA ELECTROLUX, ZIUA A 8-A. Satu Mare devine CAPITALA sindicalismului românesc

  - Advertisement -


  Greva de la Electrolux a ajuns la cea de a opta zi, fără nicio reacție din partea conducerii. Reacție au, însă, sindicatele din întreaga țară, care-și exprimă solidaritatea față de greviștii de la Electrolux. Și azi au fost prezenți lideri din sindicat din Maramureș, Mureș, Cluj, Caraș Severin, Sălaj. Săptămâna viitoare va fi organizat un marș de protest cu participare din întreaga țară, ceea ce i-a determinat pe sindicaliști să spună că Satu Mare va deveni capitala sindicalismului românesc.

  ITM, acuzat de birocrație

  Liderii de sindicat din Maramureș, din Cluj, din Mureș au acuzat instituțiile statului, în spoecial ITM-ul, că nu fac nimic pentru a apăra drepturile acestor oameni ai muncii. Ei acuză funcționarii de la ITM de birocrație deși își iau salariile și în urma acestor muncitori.

  De asemenea, liderii de sindicat le-au mai cerut celor care nu s-au alăturat grevei să se alăture greviștilor pentru că ei se luptă și pentru drepturile salariale ale ”spărgătorilor de grevă”.

  Totodată, i-au transmis un mesaj și directorului Electrolux:

  ”Go Home. Du-tre dracului acasă. Lasă-ne pe noi să ne câștigăm aici pâine în România”, a fost mesajul lui Florin Hosu, liderul din Maramureș.

  Greviștii au scandat lozici precum ”Unitate”, ”Rușine să vă fie”, ”Ierși afară, javră ordinară”.

  De asemenea, Sorin Faur, președintele Sindicatului Liber ”Sanus” din Electrolux, le-a transmis protestatarilor că au primit mesaje de susținere de la sindicatele Electrolux din Polonia și Ungaria.

  Marș de protest

  Cu aceeași ocazie, secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a anunțat că vineri, la Satu Mare va fi prezent și vicepreședintele Cartel Alfa la nivel național, Liviu Apostoiu.

  De asemenea, săptămâna viitoare, joi, va fi organizat un marș de protest de la Electrolux până la Prefectură. La acest marș va fi prezent președintele Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, dar și sindicaliști din întreaga țară. ”Satu Mare va fi capitala sindicalismului românesc”, a mai spus Vasile Dârle.

  Apel adresat sătmărenilor

  Liderul de sindicat a făcut un apel la toți sătmărenii.

  ”La marșul de protesc de joia viitoare, de la ora 9.00, îi invităm alături de noi pe toți sătmărenii, indiferent din ce societate sau sindicat face parte. Îi primim alături de noi și îi vom aplauda”, a mai spus Vasile Dârle.

  De asemenea, liderii de sindicat s-au arătat dezamăgiți de faptul că nici conducerea fabricii Electrolux, nici nautoritățile statului, în special ITM, nu au reacționat sub nicio formă după opt zile de grevă.

  Rămâne de văzut ce se va întâmpla acolo.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img