More


  Greviștii de la Electrolux, încurajați să rămână uniți

  - Advertisement -

  A șaptea zi de grevă la Electrolux i-au găsit pe greviști din nou în stradă, doarece conducerea fabricii nu le dă voie să intre înăuntru. Liderii de sindicat, fie sătmăreni, fie cei veniți din alte zone ale țării, i-au îndemnat pe greviști să nu cedeze presiunilor și să fie uniți.

  Apel la unitate
  Primii care s-au adresat grviștilor sunt liderii de sindicat Sorin Faur, Vasile Dârle și Radu Matica. Aceștia i-au încurajat și i-au îndemnat să dea dovadă de unitate și să nu se dea bătuți, indiferent de presiunile pe care le resimt.

  Greviștii au răspun în cor că nu vor ceda și și-au strigat nemulțumirile, solicitând demisia directorului general, cel care, spun ei, se face responsabil pentru situația actuală. Muncitorii au scandat sloganuri precum “Demisia” și “Rușine”, la adresa conducerii fabricii.

  Susținuți din toată țara
  Greviștii de la Electrolux sunt susținuți de colegii lor de la Cartel Alfda din toată țșara. Dacă luni în mijlocul greviștilor a fost liderul de la Maramure, Florin Hosu, a fost rândul liderului din Caraș Severin. Acesta le-a cerut greviștilor să rămână uniți.

  “O creștere a salariului cu doi lei pe oră este o creștere decentă. Aceasta poate reprezenta pentru mulți salariați diferența ca copiilor lor să nu stea în frig sau să meargă fără pachet la școală. Vă rugăm dragi colegi, lăsați neîncredere și frica la o parte. Trebuie să le spunem într-o singură voce, dacă muncim împreună, trebuie să trăim împreună. Solidaritate înainte de toate”, a spus sindicalistul din Caraș Severin, care a încercat, prin discursul său să-i determine pe cei care muncesc, pe care i-a numit ”trădători” și ”spărgători de grevă” să se alăture greviștilor.

  Sezirare la ITM
  De asemenea, liderii de sindicat au cerut verificări din partea ITM, după plângerile depuse și au spus că vor apela la structura centrală, dacă nu vor primi un raport în urma sesizărilor.

  Totodată, Liderii i-au îndemnat pe muncitori și să depună declarații la Inspecția Muncii, dacă se simt nedreptățiți sau au probleme în fabrică.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img