More


  “Hoțul strigă hoțul!”

  - Advertisement -

  Hoțul este hoț chiar dacă acesta a acționat din umbră și a dat dispoziții, anumitor persoane, să fure voturi prin diferite „inginerii” sofisticate. Adică, știm cine e hoțul, dar n-am putea demonstra că este, cu dovezi palpabile, în fața unei instanțe, atât de bine au fost „făcute jocurile de culise”. În filmele americane, polițiștii spun că nu pot aresta un posibil infractor dacă nu au dovezi certe. Apoi, în România, cine a avut curajul să facă investigații pe seama unor politicieni puternici, care au furat „te miri ce” ? Acum câțiva ani, ”mazilirea” unor potențiali investigatori, fie ei concurenți politicieni de temut, s-a soldat cu arestări dramatice, cu deschiderea unor „dosare confecționate”, ținute multă vreme prin sertarele șantajului. Pe vremea aceea, se pare că anumite „tăinuiri” nu erau și n-au fost condamnate de nimeni. „Tătuca” era asemănător lui Stalin, care semna, se pare, din birou, condamnarea unor politicieni români, care au avut curajul să spună unele „adevăruri pe nume”. Dacă vreunul din „supuși” nu se conforma ordinelor, peste el cădea ghilotina cuvintelor: „Eu te-am făcut, eu te omor!”.

  Nimeni n-a furat voturi ?! Dacă era așa, de ce nu a fost condamnat nimeni până în zilele noastre ? Înseamnă că nu au existat dovezi ? Știți ce există ? Povești! Dintr-o astfel de poveste reiese faptul că rezultatul unor alegeri, din anii precedenți, se pare că ar fi fost fraudat prin intermediul sistemului electronic. O fi adevărat sau nu ? Cert este că lumea vorbește, iar la țară se spune că: „Nu iese fum fără foc!”. În zilele noastre, nemaipomenit de democratice, unii politicieni „miștocari”, care știu multe despre furturile din alegerile românești, strigă cât îi „ține gura” că viitoarele alegeri vor fi fraudate! Mă, ăștia or fi progeniturile vrăjitoarei Mafalda ? Așa debutează în România o campanie electorală: decentă, inteligentă și plină de soluții viabile… cu celebrele cuvinte: „Hoțul strigă hoțul” ? Cred că unii politicieni își imaginează că electoratul îi va vota pe ei, dacă îi acuză din plin pe contracandidații lor. Credeți că nu știe poporul că mulți dintre acuzatori „au tras și ei sforile legale” în ale hoției, iar acum „se dau mari”, conform zicalei: „Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase!”? Păi, da, n-au mâncat ei usturoi, dar „ordonanțele” lor au mâncat pe rupte, astfel încât furturile lor să fie albe ca zăpada.

  Un grup de jurnaliști români a efectuat o serie de anchete, anii trecuți, pe la vilele luxoase și terenurile „politicienilor justițiari”, care astăzi strigă „ca din gură de șarpe”: „Hoții, hoții, hoții! Politicienii de această factură, probabil că trăiesc în lumea struților, care stau cu capul în nisipul prostiei democratice. Nici nu-ți vine să crezi că pe la noi există astfel de politicieni, care vor să demoleze cu orice preț imaginea României în lume. Ei vor în permanență să arate lumii câtă hoție este în România și cât de cinstiți sunt ei, iar acuzațiile de hoție au devenit subiecte principale de pre-campanie electorală. Domnilor „politruci”! În România există instituții specializate, care au misiunea de a se ocupa de hoții, deopotrivă din tagma altora, dar și din a voastră ! Ce să facă străinătatea cu aceste acuzații fluturate în văzul lumii, pe unele posturi de televiziune sau în ziare, ca batistuțele la grădiniță ? Acești „papă-lapte” ai politicii românești, care și-au făcut palate și se preumblă prin lume cu mașini luxoase, ba poate mai au și conturi prin băncile din străinătate, strigă „sus și tare” că ăla e hoț, celălalt e hoț, dar ei umblă cu „cioara vopsită” prin târg și dau comenzi nevăzute grupurilor de „agitatori” gen Gică Contra. Mă, ăștia „stau la pândă”, iar cum apare o speculație proaspătă sunt înștiințați „agitatorii”, care primesc „ordine” să iasă în stradă cu „surle și țambale” și cu pancarte „incendiare”. Asta-i România democratică modernă ? Versurile muzicale scrise de cantautorul Victor Socaciu ar trebui să răsune ca dangătul unui clopot uriaș în conștiințele somnoroase, făcătoare de „monștri”, a celor ahtiați după Putere: “Bună țară, rea croială/ Mama ei de rânduială. /Ăia hoți, ăștia hoți/Mama lor la toți !”.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img