More


  ÎNGRIJORARE! JALE la SIMULARE. Rezultate DEZAMĂGITOARE în județ

  - Advertisement -

  Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naționale. Din nefericire, rezultatele sunt dezamăgitoare deoarece mai mult de jumătate dintre elevii care au susținut aceste simulări au obținut note mai mici de 5.

  Rezultate la clasa a VIII-a

  La simularea susținută de elevii claselor a VIII-a, 1157 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 46,67% din cei 2.479 de elevi prezenți la toate probele.

  Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 58,50% la Limba și literatura română, respectiv 30,73% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 79,57% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 81,67%.

  Rezultate la clasa a VII-a

  La simularea susținută de elevii claselor a VII-a, 1083 de elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce reprezintă 42,93% din cei 2523 de elevi prezenți la toate probele.

  Pe discipline de examen, procentul notelor mai mari sau egale cu 5 este 51,49% la Limba și literatura română, respectiv 34,03% la Matematică. La proba de Limba și literatura maghiară 61,80% au obținut note peste 5, iar la Limba și literatura germană 72,73%.

  Rezultatele, analizate

  În situația analizată pe discipline sunt incluși și elevii care nu au participat la toate probele.

  Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img