More


  ÎNGRIJORĂTOR. FILMUL interceptării, URMĂRII și a ÎNCĂTUȘĂRII în trafic a contrabandiștilor.

  - Advertisement -

  Un bărbat a fost încătușat și un altul a fost reținut după o urmărire ca în filme produsă luni seara pe strada Gorunului din municipiul Satu Mare. Două mașini au spart barajul poliției însă au fost opriți în zona aquapark-ului. În una dintre mașini, a fost descoperită o mare cantitate de țigări de contrabandă.

  Mașini urmărite, bărbat încătușat

  Luni seara, în jurul orei 20.00, un echipaj de poliție a încercat să oprească, în zona Pădurii Noroieni, două mașini, însă șoferii acestora nu au oprit la semnalele polițiștilor. Oamenii legii a trecut la urmărirea celor două mașini, solicitând ajutor din partea colegilor lor care se aflau în municipiul Satu Mare.

  În ajutorul colegilor lor au mai intervenit încă trei echipaje care au interceptat cele două mașini în zona aquapark-ului de pe strada Gorunului.

  Unul dintre șoferi, care a devenit mai recalcintrat în momentul în care a fost oprit de oamenii legi, a fost încătușat, în timp ce cel de-al dilea a colaborat cu polițiștii șu nu a fost nevoie de cătușe.

  Cei doi șoferi, dar și cele două autoturisme, au ajuns la sediul Poliției. Conducătorii auto au fost interogați iar mașinile perecheziționate.

  Captură record de țigări în trafic

  În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii au decoperit mai multe baxuri de țigări susceptibile a proveni din contrabandă. În total, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12 360 de pachete de țigări de diferite mărci ce nu prezentau banderole de marcaj sau timbru fiscal, fiind de proveniență din Ucraina și Duty-free (25 de baxuri de țigări).

  Mașina în care au fost găsite baxurile de țigări era condusă de un tânăr de 27 de ani din Gelu.

  Decizii luate în acest caz

  În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

  De asemenea, autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării, iar față de conducătorul auto s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Satu Mare cu propunere de arestare preventivă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img