More


  Kovacs Istvan a condus perfect meciul campioanei mondiale!

  - Advertisement -

  Franța s-a impus în fața Islandei, 4-0, într-un meci din grupa H din preliminariile EURO 2020. Meciul a fost arbitrat de careianul Istvan Kovacs, care nu a cedat presiunilor făcute de campionii mondiali și a fost mereu ajutat de cei doi asistenți: Ovidiu Artene și Florin Marinescu.

  Nu era un meci ușor pentru Istvan Kovacs, chiar dacă francezii erau evident mai buni decât islandezii. Dar campionii mondiali pun mereu presiune pe arbitri, chiar și când conduc partida. Totuși, arbitrul din Carei i-a stăpânit pe albaștri. Sever, atent, acționând imediat, și-a făcut meciul ușor.
  „Centralul” nu le-a permis nicio clipă gazdelor să-l domine, să-l păcălească. Asistenții Ovidiu Artene și Florin Marinescu, mai ales primul, l-au ajutat cu semnalizările lor corecte.
  Din păcate, meciul nu a fost transmis de canalele TV din România. Însă presa franceză a lăudat prestația careianului pe care a considerat-o aproape perfectă!


  ”Ceva unic, fantastic. Să arbitrezi campioana mondială la ea acasă și în fața a 65000 de spectator. Sunt momente pentru care nu regreți niciodată că te-ai apucat de arbitraj”, ne-a transmis Kovacs Istvan.

  Fazele grele judecate corect de Kovacs:
  În minutul 19, la 1-0, după o pasă a lui Kanté, Mbappé s-a prăbușit în careu, încercând să obțină un penalty. Kovacs i-a spus că n-a fost fault, lăsând meciul să continue.
  În minutul 74, la 2-0, Giroud a marcat acrobatic, însă golul a fost anulat. „Cocoșul” era în ofsaid, observat de Ovidiu Artene.


  În minutul 90+1, la 4-0, Griezmann l-a faultat din spate pe căpitanul islandez Gunnarsson, „furându-i” mingea și lansând un contraatac. Când a auzit fluierul arbitrului, a început să urle și, de nervi, a degajat balonul. A primit cartonaș galben.
  Kovacs nu le putea strica sărbătoarea francezilor. Diferența era prea mare. Îmbrăcați în tricouri speciale, pentru celebrarea centenarului federației (FFF va împlini 100 de ani pe 7 aprilie), albaștrii au reușit al doilea meci la rând cu 4 goluri înscrise, după 4-1 în Moldova. Cum nu se mai întâmplase de șase ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img