More  Liviu Dragnea vine în ajutorul greviștilor de la Electrolux

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat ca Ministerul Muncii și Comisiile din Parlament să se întâlnească de urgență cu reprezentanții sindicali pentru a reiniția Legea dialogului social, pe fondul problemei de la fabrica Electrolux Satu Mare, unde angajații sunt în grevă de mai bine de două săptămâni. Aceasta este calea de a crește salariile românilor! Între timp, greviștii de la Electrolux sunt hotărâți să nu cedeze. Asta în timp ce conducerea fabricii refuză propunerile făcute de prefect la dialog.

  Sensibilizat de greva de la Electrolux
  Președintele PSD și președintele Camerei Deputaților, vizibil sensibilizat de greva angajaților de la fabrica Electrolux din Satu Mare, a cerut autorităților competente să reinițieze discuții pentru Legea dialogului social.

  ”Acești nemernici, mincinoși, trădători (Opoziţia – n.r.) merg afară și vorbesc de rău România. Ei spun că românii au plecat din cauza noastră. Românii au plecat afară pentru că acolo au găsit salarii mai bune. De ce au găsit acolo salarii mai bune? Asta s-a întâmplat din cauza faptului că Boc și Băsescu și toată camarila vopsită PNL-istă acum a tăiat Legea dialogului social.

  De ce un muncitor de la Satu Mare care acum duce 1700 de lei să nu ducă și el acasă bani la fel ca un cetățean european care lucrează la filiala mamă? Ei zic că sunt eu nebun, că sunt rău, că sunt anti-european. De aici, de la acest microfon, cer Ministerului Muncii și Comisiilor din Parlament să se întâlnească cu reprezentanții sindicali și să reia de urgență Legea dialogului social”, a spus Liviu Dragnea, citat de Știripesurse.ro.

  Angajaţii Electrolux din Satu Mare au salarii de 7 ori mai mici decât cei din Suedia, potrivit unui anunţ făcut de către sindicatul naţional Cartel Alfa.

  Invitația prefectului la dialog, refuzată de conducerea fabricii Electrolux
  Între timp, însă, conducerea fabricii Electrolux din Satu Mare a refuzat invitația făcută de prefectul Darius Filip la un nou dialog la sediul Prefecturii, fără a da nicio explicație pentru gestul lor.

  ”Din păcate, am fost anunțat că invitația mea de a realiza o a doua întâlnire între cele două părți la sediul Instituției Prefectului este declinată de către conducerea companiei. Îmi scapă motivația acestui refuz. Nu cred că există o altă cale de a rezolva acest conflict decât dialogul. Oamenii au tot dreptul să lupte pentru a avea un trai decent, la fel cum companiile au dreptul să încerce să își mențină un anumit nivel al cheltuielilor. Când însă aceste două idei intră într-un conflict atât de dur cum este cel de la Electrolux Satu Mare cred că doar foarte mult dialog și o doză sănătoasă de rațiune pot să ducă la găsirea unei soluții”, a spus prefectul Darius Filip pe contul său de Facebook.

  Greviștii, în schimb, sunt foarte hotărâți. După două săptămâni în care dialogul cu cei din conducerea Electrolux a fost aproape ”ZERO”, ei vor începe azi a treia săptămână de grevă hotărâți să nu cedeze. Mai mult decât atât, joi, va fi organizat la Satu Mare un marș de protest de amploare la care vor participa sindicaliști din întreaga țară.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE