More


  MODIFICARE. Un cimitir din Sătmar, reîmpărțit între culte. Ce suprafață PRIMEȘTE fiecare biserică

  - Advertisement -


  Un cimitir din municipiul Satu Mare va fi reîmpărțit între culte. Prin proiectul de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 22/31.05.2001 cu privire la extinderea cimitirului situat în Satu Mare str. Rodnei nr. 10-12, care va fi supus dezbaterii consilierilor locali sătmăreni în ședința de joi, 28 martie, suprafața cimitirului de pe această stradă va fi redistribuită bisericilor arondate.

  Potrivit proiectului de hotărâre

  ▪Parohia Reformată nr. 2 (Németi) va utiliza suprafața de 5895 mp;

  ▪Parohia Reformată Biserica cu Lanțuri va utiliza suprafața de 1394 mp;

  ▪Parohia Greco-Catolică Sf. Nicolae va utiliza suprafața de 9016 mp;

  Parohia Ortodoxă-Biserica “Sf. Mare Mucenic Gheorghe” va utiliza 8452 mp;

  Parohia Greco-Catolică română va utiliza suprafața de 3458 mp.

  În expunerea de motive a proiectului de hotărâre inițiat de priamrul Kereskenyi Gabor se arată că, având în vedere faptul că situația în ce privește utilizarea terenului din cimitirul situat în Satu Mare str. Rodnei nr. 10-12 stabilită prin art. 5 din H.C.L. 22/31.05.2001 nu mai corespunde cu situația existentă în momentul de față, în urma deplasării la fața locului s-a stabilit folosirea și exploatarea terenului conform planului de situație anexat prezentului proiect de hotărâre. ”

  Supun aprobăriii Consiliului Local proiectul de hotărâre care are ca obiect „modificarea H.C.L. 22/31.05.2001 cu privire la extinderea cimitirului situat în Satu Mare str. Rodnei nr. 10-12″ , se arată în documentul mai sus menționat.

  Reîmpărțirea suprafeței cimitirului de pe strada Rodnei se va face doar după ce consilierii locali vor vota proiectul de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de joi, 28 martie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img