Ovidiu Silaghi, singurul sătmărean cu șanse reale să ajungă în Parlamentul EuropeiFostul ministru Ovidiu Silaghi este singurul sătmărean care are șanse reale să ajungă în Parlamentul Europei. Fiind al patrulea pe lista ALDE pentru europarlamentare, Ovidiu Silaghi este aproape sigur că va reprezenta România în Parlamentul European.

Pe loc eligibil
ALDE a aprobat lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare. Sătmăreanul Ovidiu Silaghi se află pe un onorant loc patru, un loc eligibil,. care, foarte probabil, îl va duce în Parlamentul Europei. În situația de față, Ovidiu Silaghi este singurul sătmărean cu șanse reale de a ajunge europarlamentar.
De-a lungul timpului, Ovidiu Silaghi a fost ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale precum și ministrul Transporturilor, este fost deputat și, pentru o scurtă perioadă de timp și fost europarlamentar.

Lista ALDE
Primii 10 candidați din lista propusă de ALDE pentru alegerile europene, în ordinea în care se vor regăsi pe liste, sunt următorii:

1. Norica Nicolai, parlamentar european din partea ALDE;

2. Daniel Barbu, profesor universitar doctor, fost președinte al Autorității Electorale Permanente și fost ministru al Culturii;

3. Renate Weber, parlamentar european din partea ALDE;

4. Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor și fost parlamentar european;

5. Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru;

6. Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE, chestorul Camerei Deputaților și fost ministru al Energiei;

7. Radu Silaghi Dumitrescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj;

8. Eusebiu Pistru, președintele organizației ALDE Arad;

9. Horia Victor Toma, fost parlamentar și fost primar al municipiului Ploiești;

10. Tudor – Tim Ionescu, vicepreședinte al organizației de tineret a ALDE, consilier general al Municipiului București.

”Până la locul 33 se regăsesc președinți de filiale județene și reprezentanți ai organizațiilor ALDE. În cadrul listei, există o repartiție echilibrată între regiunile geografice, în așa fel încât toți alegătorii ALDE să aibă convingerea că votează o listă care le va reprezenta interesele în viitorul Parlament European”, a comunicat ALDE.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts