More


  Pregătiri pentru europarlamentare

  - Advertisement -

  Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip a convocat joi, 14 martie 2019 prima ședință a Comisiei tehnice județene pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European. La ședință au participat și membrii Grupului tehnic de lucru.

  Solicitări pentru înființarea unor noi secții de votare
  Din comisie fac parte conducătorii instituțiilor care asigură buna desfășurare a procesului electoral din punct de vedere al respectării ordinii și liniștii publice, a administrării bazelor de date și a logisticii.

  Ședința va fi reluată după finalizarea listei secțiilor de votare, având în vedere că în acest moment se soluționează de către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) solicitările unor unități administrativ-teritoriale de a schimba locațiile sediilor unor secții de votare (Tarna Mare, Păulești) respectiv de a înființa noi secții de votare (Lazuri, Odoreu, Viile Satu Mare) urmare a creșterii numărului de locuitori arondați.

  Personal suficient
  Conform celor transmise de reprezentantul AEP în comisie, personalul birourilor electorale ale secțiilor de votare poate fi asigurat fără probleme, numărul experților electorali înregistrați în baza de date depășind 1000 de persoane față de un necesar de aproximativ 670 persoane.

  Alegerile pentru desemnarea membrilor din România în Parlamentul European vor avea loc duminică, 26 mai 2019.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img