More


  Premieră la Teatrul de Nord: JANNA de Iaroslava Pulinovici, regia Dumitru Acriș

  - Advertisement -

  Duminică 31 martie 2019, în Sala Mare de la ora 19.00, Trupa “Mihai Raicu” (secția română) a Teatrului de Nord prezintă premiera spectacolului JANNA de Iaroslava Pulinovici, regia Dumitru Acriș. Distribuția: Adriana Vaida, Vlad Mureșan, Crina Andriucă, Radu Botar, Anca Similar, Dorina Nemeș, Cătălin Mareș, Sorin Oros, Ioana Cheregi, Andrei Stan, Ciprian Vultur, Lucia Maria Racșan, Roxana Fânață, Maya Katerina Pop, Yvette Princz. Traducerea: Raluca Rădulescu. Scenografia: Cristian Gătina. Light design: Lucian Moga, Alexandru Dancu. Video design: Virgil Puiac. Este valabil abonamentul de premieră “Ștefan Mareș”.

  Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 14 ani. Durata: 110 minute (fără pauză).

  Stagiunea secției române a Teatrului de Nord a început cu LABORATORUL TEATRAL coordonat de regizorul rus Oleg Loevski, în care toți actorii, împărțiți în trei echipe, au lucrat intensiv pe trei texte contemporane, timp de numai cinci zile, experimentând punerea în scenă a trei schițe de spectacole, contra cronometru. Cele trei schițe prezentate în ultimele două zile ale proiectului au impresionat publicul, iar “Janna” a primit cele mai multe voturi ale spectatorilor care și-au dorit să vadă spectacolul întreg în această stagiune.

  Piesa Janna sau Mâine va fi o nouă zi a fost scrisă în 2012 și este o tragi-comedie despre o femeie de succes din zilele noastre care e obișnuită să aibă sub control propria viață, dar și viața tuturor din jur. Este o poveste despre prietenie, trădare și iubire. Este o reflecție asupra unei epoci în care oamenii ajung să plătească prea scump succesul. Piesa este montată foarte des în Rusia, dar cea mai celebră montare este cea semnată de Ilia Rotenberg la Teatrul Națiunilor din Moscova, unde se joacă din 2014 cu casa închisă, deși se spune că este spectacolul cu cele mai scumpe bilete din Rusia.

  Dumitru Acriș s-a născut în 1983 în Republica Moldova. În 2004 a absolvit actoria, iar în 2012 un master de regie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. A fost 12 ani actor la Teatrul Luceafărul din Chișinău, din 2006 fiind Maestru în artă al Republicii Moldova. În 2017 a absolvit regia la cea mai prestigioasă școală de teatru din Rusia: Universitatea Națională de Artă Teatrală GITIS din Moscova, clasa profesorului L. Heyfets. A montat texte de Gorki, Cehov, Dostoievski, Soljenițîn, Ostrovski, Brecht, Shakespeare în teatre din Rusia, dar și din România.

  Informații și bilete: Agenția Teatrală, str. Horea nr. 6 | 0261712106 | agentie.teatruldenord@gmail.com.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img