More  Proiectul GR.AB – Grup de suport pentru femeile victime ale ABuzurilor a împlinit un an de existenţă

  Apărut ca o iniţiativă curajoasă, inedită, rezultat al cooperării dintre Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare şi parteneri privaţi, proiectul GR.AB- Grupul de suport pentru femei ABuzate, a împlinit în 6 martie 2019 un an de la lansare. De altfel, acesta a fost gândit ca un cadou de Ziua Femeii, oferit comunităţii feminine din judeţul nostru, un punct de sprijin şi de suport pentru cele care trăiesc sau au trăit situaţii de abuz, indiferent de forma sau contextul în care s-a produs victimizarea.

  De un an de zile prin pagina de Facebook GR.AB. voluntarii ce lucrează în acest demers răspund zecilor de solicitări venite din partea femeilor, pagina fiind şi principala modalitate de promovare a serviciilor oferite.

  Prin acest proiect femeile şi fetele cu vârste peste 14 ani pot beneficia, în mod gratuit şi sub protecţia confidenţialităţii şi anonimatului, de următoarele servicii: consiliere de grup (şedinţe săptămânale), consiliere de grup online (program de 12 şedinţe terapeutice, cu o frecvenţă săptămânală), cursuri de autoapărare (12 şedinţe gratuite a câte 2 ore fiecare şedinţă). Peste 40 de femei au accesat până acum unul sau mai multe servicii oferite prin proiect, iar altele au solicitat informaţii punctuale.

  Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii mulţumeşte partenerilor şi voluntarilor care susţin în continuare acest proiect, în special Asociaţiei Club Sportiv de Arte Marţiale Okinawa Satu Mare, psihoterapeut Andrea Veres cât şi tuturor femeilor care au avut curajul de a rupe tăcerea şi de a aduce mai multă forţă şi normalitate în vieţile lor.
  În această perioadă GR.AB. Satu Mare este promovat în rândul liceenilor şi tinerilor în cadrul campaniei ,,Violenţa Invizibilă”. În 6 martie, la aniversarea primului an de la înfiinţare, poliţişti şi voluntari ai Grupului au organizat şi susţinut o întâlnire cu elevii cursurilor postliceale sanitare ale Colegiului Naţional Kolcsey Ferenc. Cu acest prilej o victimă a acceptat să susţină şi faptic ideea centrală a întâlnirii, că violenţa împotriva femeilor nu este o chestiune privată, ea trebuie discutată cu cei apropiaţi şi chiar raportată autorităţilor. Ea şi-a povestit traumele la care a fost supusă de fostul partener, precum şi învăţămintele pe care le-a tras şi modul cum a reuşit să meargă mai departe. Nu victimele violenţei poartă vina. ci agresorii lor! Nu victimelor ar trebui să le fie ruşine, nu ele ar trebui stigmatizate, ci cei ce fac rău şi încalcă libertăţile fundamentale ale oricărei persoane. Sunt doar câteva din ideile transmise tinerilor ce în curând vor îmbrăca halate albe şi vor avea foarte mari şanse de a întâlni victime ale violenţei fiyice şi sexuale în activitatea lor profesională. O categorie de oameni pe care ne-o dorim foarte bine pregătită pentru a interacţiona cu victime şi potenţiale victime, în spitale şi cabinete medicale.

  Tuturor celor care doresc să ia legătura cu echipa GR.AB. le sunt puse la dispoziţie următoarele contacte www.grab-ro.blogspot.ro sau pagina de facebook GRAB Satu Mare. Orice sugestii sau oferte de a sprijini proiectul GRAB pot fi comunicate şi pe adresa de email grabromania@gmail.com.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE