More  Săptămâna meseriilor la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei

  Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a participat azi, 26 martie 2019, la deschiderea oficială a Săptămânii Meseriilor, ajunsă la cea de-a opta ediție, organizată la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din municipiul Carei. Primarul Eugen Kovacs a accentuat importanța învățământului profesional, în special al celui în sistem dual, arătând că deprinderea unei meserii cerute pe piața muncii îi poate determina pe tineri să se stabilească acasă și să nu mai emigreze în străinătate.

  De asemenea, primarul Kovacs a declarat că, în viitorul apropiat, agenții economici din zonă trebuie să ajungă să acorde salarii de cel puțin o mie de euro pe lună pentru a reuși să angajeze forță de muncă calificată.

  La deschiderea oficială au mai participat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, inspectorul șef al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla, reprezentanți ai firmelor partenere ale unității de învățământ și cadre didactice, oficiile de gazdă fiind făcute de către directorul Emeric Gindele și directorul adjunct Mircea Terheș.

  În continuare, elevii claselor a VIII-a ai școlilor gimnaziale din Carei și din zonă au vizitat sălile de clasă, atelierele liceului, precum şi standurile firmelor partenere ale Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu.a

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE