More


  Sătmăreanca Ioana Bran a prezentat în plenul Camerei Deputaților rapoartele mai multor proiecte de lege

  - Advertisement -

  Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran a prezentat ieri, în plenul Camerei Deputaților rapoartele mai multor proiecte de lege care au trecut prin filtrul Comisiei de buget, finanțe, bănci, comisie din care fac parte.

  ”Astfel, am aprobat prin lege mai multe Ordonanțe de Urgență al Guvernului. Acestea se referă la gestionarea fondurilor europene în perioada 2014-2020, la fondurile externe nerambursabile din domeniul Afacerilor Interne pentru aceeași perioadă, precum și la reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, inclusiv repartizarea sumelor din Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL 2. Fără să intru în detalii de specialitate, vreau să spun că, o dată cu promulgarea bugetului, recuperăm în ritm susținut întârzierea provocată de președinte. Toate măsurile sunt conforme cu Programul de Guvernare, toate îi vizează pe români și le vor face viața mai bună”, a precizat Ioana Bran.

  Tot ieri deputatul sătmărean a votat și Legea pentru aprobarea OUG 50/2018 privind implementarea programului „Investește în tine”. Programul îi susține pe cei care învață, se perfecționează sau se specializează și sunt cuprinși în sistemul de învățământ din România.

  „Investește în tine!” este un program coerent și ușor de accesat. Practic, statul român asigură acces la finanțare pentru atât pentru tinerii cu vârsta între 16 ani și până la 26 aflați la studii, cât și pentru persoanele cu vârsta între 26 și 55 de ani care sunt cuprinse în sistemul de învățământ autorizat.

  ”România are resurse pentru a-i susține pe cei interesați să învețe. Tranziția de la școală la locul de muncă, inserția și reconversia profesionale vor fi mai ușoare. Îmbunătățirea ocupării profesionale și a nivelului de educație reprezintă priorități de maximă importanță în România. Și nu numai la noi. Aceste teme sunt prioritare și se regăsesc și pe agenda Uniunii Europene. Programul crește coeziunea socială, iar toate părțile implicate în derularea sa – cei care îl accesează, companiile, sistemul de învățământ și, nu în ultimul rând, statul au de câștigat”, a mai spus deputatul PSD de Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img