More


  Sindicaliștii din sănătate și învățământ, în şedinţă la Prefectură

  =

  Sindicaliștii din sănătate și învățământ au fost prezenți la ultima ședință a Comisiei de Dialog Social, coordonată de prefectul Darius Filip. Cu această ocazie, ei au prezentat o serie de revendicări cu privire la modul de calcul al unor drepturi salariale.

  Analiză în sănătate
  Conform ordinii de zi propuse, în deschiderea şedinţei a fost analizată solicitarea înaintată de către Uniunea Județeană Sindicală Sanitas Satu Mare privind revendicările salariaților din sectorul de sănătate și cel de asistență socială din judeţul Satu Mare.

  Președintele Federației ”Sanitas” Satu Mare, Aurelia Pop, a prezentat, cu această ocazie, principalele revendicări ale sindicaliştilor care privesc în principal modul de calculare a salariilor şi regulamentele de acordare a indemnizaţiilor şi sporurilor.

  Solicitările din învățământ
  În partea a doua a şedinţei, reprezentantul Biroului executiv al Sindicatului Învățământului Preuniversitar Satu Mare, organizație afiliată la Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, a reiterat solicitările transmise urmare a întâlnirii care a avut loc la cabinetul prefectului în data de 27.02.2019 şi care privesc în special finalizarea elaborării pachetului legislativ al educației, asigurarea personalului didactic de predare calificat, plata sumelor rezultate din sentințe definitive judecătorești, stoparea violenței în școli, plata unor sporuri inclusiv pentru personalul nedidactic și degrevarea totală a personalului didactic de conducere din învățământul preuniversitar.

  Prefectul a luat act de revendicările transmise şi va înainta autorităţilor centrale memoriile, asigurând conducerile sindicatelor de susţinere instituţională.

  La finalul şedinţei prefectul a felicitat doamnele şi domnişoarele prezente în sală şi le-a oferit câte un mărţişor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img