More


  Unii elevi au dat foile goale la simularea de la Bac

  - Advertisement -

  Simularea la Bacalaureat se desfășoară fără probleme majore în județul Satu Mare, conform unei informări făcute de Inspectoratul Şcolar Județean. Sunt totuși unele cazuri în care elevii au dat foile goale la Limba Română.
  Astfel, luni, 18 martie 2019, s-a desfășurat simularea probei scrise la Limba și literatura română, din cadrul examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care au participat și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă. În județul Satu Mare, au susținut proba la clasa a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă 1698 elevi din 2000 înscriși, iar la clasa a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă 1822 elevi din 2070 înscriși.
  Au fost semnalate situații în care elevi din județul Satu Mare au refuzat să răspundă la cerințele formulate de subiecte, predând foaia goală. Numărul acestor cazuri se va cunoaște numai după evaluarea lucrărilor.
  Marți, 19 martie 2019, s-a desfășurat simularea probei scrise la Limba și literatura maternă, din cadrul examenului de bacalaureat național pentru elevii claselor terminale ale liceului a XII-a zi și a XIII-a seral/frecvență redusă, la care au participat și elevii claselor a XI-a zi și a XII-a seral/frecvență redusă.
  În județul Satu Mare, au susținut proba cu subiect pentru clasa a XI-a, 434 elevi din 444 înscriși la Limba și literatura maghiară, respectiv 46 elevi din 46 înscriși la Limba și literatura germană. Au susținut proba cu subiect pentru clasa a XII-a, 427 elevi din 450 înscriși la Limba și literatura maghiară, respectiv 44 elevi din 45 înscriși la Limba și literatura germană.
  Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat național are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile examenului și adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor obținute de către elevi la finalul studiilor liceale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img