More  Victorii ale gazdelor la debutul returului din Top 6 al Ligii Naţionale

  Prima rundă a returului Top 6 al Ligii Naţionale de baschet masculin a fost favorabilă echipelor gazdă, învingătoare în toate cele trei partide. Sibienii rămân lideri, cu două puncte avans faţă de clujeni şi cu patru înaintea campionilor en-titre.

  În cel mai echilibrat duel, U BT Cluj-Napoca s-a impus după prelungiri, 106-104 (41-40, 89-89, 17-15) împotriva ambiţioasei formaţii BCMU FC Argeş Piteşti. Argeşenii au fost la şase secunde de o mare victorie, dar Kuti a profitat de greşeala lui Jeremic de sub propriul careu şi a restabilit egalitatea, după ce formaţia sa era condusă cu nouă puncte când mai erau trei minute de joc. Clujenii s-au des-prins la cinci lungimi în prelungiri, adversarii au revenit, dar aveau să părăsească terenul învinşi.
  CSU Sibiu a făcut scorul etapei, 97-71 (42-43) cu SCM Timişoara, luându-şi revanşa după înfrângerea puţin scontată din tur. CSM CSU Oradea a avut un meci greu cu SCMU Craiova, dar a reuşit să câştige până la urmă cu 83-79 (36-34).
  Primele trei clasate vor evolua etapa viitoare în deplasare: Sibiul, la Piteşti, Clujul, la Craiova şi Oradea, la Timişoara. Întâlniri ce se anunţă dificile, putând reduce sau mări diferenţele de puncte din clasament.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE