VIDEO/FOTO PREMIERĂ. Centru de zi pentru vârstnici, inaugurat la Gelu
Probabil singurul așezământ de acest gen din comunele județului nostru, Centrul de zi pentru vârstnici de la Gelu a fost inaugurat duminică. Festivitatea de inaugurare a avut loc la sediul centrului (situat în spatele Monumentului Eroilor din localitate).

Panglica inaugurală și Imnul

Manifestarea de la Gelu a debutat cu tăierea panglicii inaugurare de către primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, și viceprimarul Tudor Chiorean.

La eveniment au mai fost prezenți consilierul județean Nicolae Avorniciții, dar și foștii primari ai comunei Terebești care au contribuit, rând pe rând, la realizarea acestui proiect, fiind vorba despre Teofil Mădăras și Dănuț Vinț. De asemenea, a fopst prezent și șeful de post din Terebeșți, agent șef de poliție, Sorin Lăpuște.

După tăierea panglicii inaugurale, s-a intrat în incinta Centrului, unde primarul Mariana Avorniciții a prezentat, pe scurt, atât istoria, cât și activitățile care vor avea loc aici.

De asemenea, Vasile Petric, a vorbit despre viața socială și culturală a cetățenilor din satul Gelu, despre care a spus că erau un exemplu în zonă, atât în ceea ce privește munca, cât și în ceea ce privește activitățile cultural artistice.

Personalul angajat

Centrul de zi pentru vârstnici de la Gelu va fi administrat de Leontina Salai, în timp ce Cristina Vădan va fi asistentul medical al acestui așezământ, iar Eugen Buzgău este omul responsabil cu întreținerea acestui centru. Aici își vor putea petrece zilnic, în zilele de luni până vineri, între orele 8.00 -16.00, un număr de 52 de pensionari din toată comuna Terebești.


”Vă așteptăm ca în fiecare zi să ne vizitați Centrul între orele 8.00 și 16.00. Nu trebuie decât să ne vizitați, să veniți cu idei, să colabărăm bine și să încercăm să ne facem viața mai frumoasă”, a mai spus Leontina Salai.

Despre Centrul de zi

În cadrul acestui centru, vârstnicii din comuna Terebești vor beneficia gratuit de activități pentru prevenirea marginalizării sociale și sprijinirea pentru integrare/reintegrare socială. Totodată, aici vor fi mai organizate activități de supraveghere a stării de sănătate, gimnastică, masaj și servicii de consiliere, asistență sociala și suport.

Potrivit primarului Mariana Avorniciții, construirea Centrului de zi de socializare și petrecere a timpului liber pentru vârstnici din localitatea Gelu a fost posibilă grație unui proiect integrat finanțat din fonduri europene, în valoare de circa 2,4 milioane de euro, în urma căruia, pe lângă acest edificiu, în comună au fost asfaltate străzile și reabilitate căminele culturale.


Construirea Centrului de Zi pentru vârstnici de la Gelu a costat aproximativ 600.000 de euro.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts