More


  Zeci de preșcolari, în vizită la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”

  - Advertisement -

  Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” a organizat marți, 5 martie 2019, de la ora 9.00, Ziua porţilor deschise. La acest eveniment au participat zeci de preşcolari din grădinițe, precum şi părinţi interesați să cunoască oferta educațională a școlii, în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare.

  Oferta educațională a școlii
  A fost ziua în care părinții și viitorii elevi sau alte persoane interesate au putut vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare, au aflat detalii despre dotarea unității de învățământ, despre programa pe care o vor parcurge în clasa pregătitoare, despre posibilitatea organizării programului Școală după școală, au purtat discuții cu personalul unității de învățământ.

  “Copii sunt emoționați însă la fel suntem și noi, dar deja sunt famialirizați cu școala noastră, se simt bine, le-am pregătit multe surprize, fișe de lucru, că le plac, sunt obișnuiți de la grădiniță, avem câteva grupulețe unde copiii pot să creeze brățărele, fișe creative, iar copiii de clasa a IV -a îi susțin. Copiii vin împreună cu părinții însă e posibil să vină și grupuri de copii alături de doamnele educatoare”, a spus Alexandra Lucaciu, învățătoare.

  “Suntem în număr destul de mare , clasele sunt pline, este un flux mare de copii, având în vedere că vorbim de Școala Generală Grigore Moisil. Încercăm să respectăm caracterul ludic al activităților, având în vedere particularitățile de vârstă ale copiilor , încercăm să interacționăm prin joc, oferindu-le activitățîi pe mai multe centre….centre de limba română, de matematică, de arte, în care să observăm care ar fi aptitudinile fiecăruia dintre ei. Am simțit copiii foarte emoționați, probabil ne transmitem unii celorlalți acestă stare, dar având în vedere că este o zi deosebită pentru noi și pentru ei în același timp, cred că sunt emoții constructive”, a declarat învățătoarea Gabriela Tout.

  ”M-am întors special pentru acestă zi și revin în septembrie, atunci mi se termină concediul de creștere a copilului , îi așteptăm pe copilași cu mult drag, cu multe surprize. Colorăm, trasăm liniuțe, am realizat un copac al prieteniei, am confecționat brățări, activități specfeice vârstei lor”, a mai adăugat învățătoarea Andrea Sarca.

  75 de locuri disponibile

  Anul trecut au fost peste 80 de vizitatori care s-au declarat foarte mulțumiți de cadrele didactice, de dotarea școlii și de oportunitățile viitorilor elevi. Școala Grigore Moisil este situată pe poziția 145 la nivel național, clasamentul fiind realizat după media de admitere la clasa a VIII-a.

  “Ne dorim să aibă un sistem de învățământ cât mai bun, să învețe, să fie bine educați, să intre în rând cu lumea. Am ales ca cel mic să vină aici deoarece are un frate mai mare, este o școală bună ,bine organizată, cu o siguranță bună”, a declarat Piț Cornel Marcel, tăticul unui băiețel.

  Pentru anul școlar 2019-2020, sunt prevăzute în planul de școlarizare 3 clase cu 75 de locuri.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img