Ziua Porților Deschise Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” organizează marți, 5 martie 2019, de la ora 09.00, Ziua porţilor deschise. La acest eveniment sunt invitaţi să participe preşcolarii din grădinițe, precum şi părinţii acestora care sunt interesați să cunoască oferta educațională a școlii, în vederea înscrierii copiilor în clasa pregătitoare.

Cum se desfăşoară mai exact o astfel de vizită?
În intervalul orar 9-16, se va organiza ziua porților deschise. Este ziua în care părinții și viitorii elevi sau alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare, pot afla detalii despre dotarea unității de învățământ, despre programa pe care o vor parcurge în clasa pregătitoare, despre posibilitatea organizării programului Școală după școală, și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ.

”Fiecare unitate de invatamant organizează cu mare emoție Ziua porţilor deschise. Doamnele învățătoare sunt cele care întâmpină invitații cu nenumarate surprize, ele implică copiii în diverse jocuri și activități de intercunoaștere. Elevii și părinții au ocazia de a relaționa, pe rând, cu toate doamnele, viitoare învăţătoare de clasa pregătitoare. De obicei, la ziua porților deschise participă foarte multă lume. Anul trecut au fost peste 80 de vizitatori care s-au declarat foarte mulțumiți de cadrele didactice, de dotarea școlii și de oportunitățile viitorilor elevi. Școala Grigore Moisil este situată pe poziția 145 la nivel național, clasamentul fiind realizat după media de admitere la clasa a VIII-a”,a declarat, pentru Gazeta de Nord Vest, directorul Școlii Gimnaziale ”Grigore Mosil”, Claudiu Mondici.

Școlile, obligate să înscrie orice persoană
Directorul Claudiu Mondici a mai arătat că scolile de circumscripție sunt obligate să înscrie orice persoană care solicită acest lucru, fie că are domiciliu sau reședință în circumscripția școlii, sau nu. ”Unitatea de circumscripție trebuie să cuprindă locuri în planul de școlarizare pentru toți copiii care au domiciliu / reședință în circumscripția școlii. Pe locurile libere, dacă există, (adică pe diferența de locuri alocată în planul de școlarizare și numărul de copii recenzați din circumscripție), pot fi admiși și elevi din alte circumscripții școlare .Cei care nu au domiciliu / reședință în circumscripția școlii, pot opta la înscriere ca în situația în care nu sunt locuri libere la unitatea unde doresc să-și înscrie copilul, atunci acesta să fie repartizat la unitatea de circumscripție unde au domiciliul/reședința”, a mai precizat directorul școlii.


Pentru anul școlar 2019-2020, la Școala Gimnazială ”Grigore Mosil” sunt prevăzute în planul de școlarizare 3 clase cu 75 de locuri. ”Consider vizita ca fiind una importantă, întrucât este primul contact al elevului cu școala, cu viitoarea învățătoare precum și cu activitățile derulate în școală”, mai spune Claudiu Mondici.

Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts