More


  AFLĂ cine sunt câştigătorii concursului de vinuri de la Ardud, doar pe Gazeta de Nord-Vest

  =

  Podgorenii din Ardud au participat la cea de-a XIII-a ediţie a concursului de vinuri locale, care a fost organizată de Asociaţia ERDODI PETOFI KOR din Ardud, coordonată de BANYAI ZOLTAN, Primăria din Ardud şi Asociaţia „Podgorenilor” din Satu Mare. La acest concurs de vinuri au participat: 7 podgoreni ardudani, care au supus jurizării 29 de probe de vinuri nobile. Juriul a fost format din: SERLI CSILA – preşedintele juriului, BENCZE ZOLTAN şi SERLIT TUNDE, în calitate de vicepreşedinţi.

  Premianţii podgoreni
  În urma degustării probelor de vin, Ovidiu Duma – primarul din Ardud a înmânat diplomele premianţilor. Astfel, CRAMA ARDUD – reprezentată de FLORIN CHERECHEŞ – a fost premiată cu aur pentru vinurile CABERNET SAVIGNON şi ROSE (SIRAH). Podgoreanul WEINGUST RITLI a fost premiat cu aur pentru vinul OTTONEL & CSERSZEGI , iar HERDEUD BIRTOK a primit aur pentru vinul LEANYKAK CUVEE.


  Au fost premiaţi cu argint, podgorenii: Weingut Ritli, Herdeud Birtok, Crama Ardud, Nuszer Gyorgy, Ivan Adela, Vasvari Vasile şi Duma Ovidiu Marius. De asemenea, au luat bronz pentru mostrele de vin intrate în concurs: Vasvari Vasile şi Duma Ovidiu Marius.

  Felicitări organizatorilor şi podgorenilor ardudani
  Primarul Marius Ovidiu Duma a adresat felicitări organizatorilor pentru reuşita acestui Festival de vinuri de la Ardud, podgorenilor şi în special lui BANYAI ZOLTAN, care s-a ocupat în mod special pentru buna reuşită a acestui concurs local de vinuri nobile. Cei mai buni podgoreni, cu vinurile lor, care au obţinut aur la faza locală din Ardud, vor participa în acest an la marile concursuri de vinuri, care vor fi organizate atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional. Concluzia finală a fost aceea că vinurile premiate cu aur, din zona viticolă a Ardudului, vor putea concura cu orice alte vinuri obţinute în judeţul Satu Mare.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img