More


  ALERTĂ. Formă de protest EXTREMĂ la Electrolux. Trei GREVIȘTI au luat această decizie. Deocamdată

  =

  Sursa foto: Portalsm

  Situația greviștilor de la Electrolux, care ieri au intrat în cea de a șasea săptămână de grevă, adică în a 26-a zi, este una extrem de delicată. Trei dintre ei au decis să recurgă la o formă de protest extremă: greva foamei. În acelațși timp, restul greviștilor sunt hotărâți să nu cedeze. De altfel, liderii de sindicat sunt de părere că în această săptămână trebuie să se întâmple ceva.

  În greva foamei

  Trei dintre greviștii de la Electrolux, este vorba despre Cristian Câmpan, Ștefan Pop și Ioan Tivadar au intrat, de la ora 0.00 a zilei de 8 aprile, adică de astăzi, în greva foamei. Au recurs la această formă extremă de protest pentru că cei din conducerea fabricii Electrolux nici măcar nu negociază cu greviștii.

  ”Am luat această decizie pentru mine și pentru familia mea, dar și pentru cei care au fost alături de noi în toată această perioadă. Nu a fost greu să iau această decizie pentru că cei din conducece nici măcar nu vor să vorbească cu noi. Am luat această decizie și nimeni, și nimic, nu mă poate determina să renunț la ea decât încheierea în condiții avantajoase pentru muncitori a acestei greve”, a spus Cristian Câmpan.

  ”Am doi copii minori acasă, unul dintre ei este la grădiniță. Trebuie să mă lupt să le asigur o viață mai bună. Acesta este motivul pentru care am decis să intru în greva foamei”, a declarat și Ștefan Pop.

  ”Am intrat în greva foamei pentru că nu se mai poate altfel. Noi vrem să muncim, nu să mergem din țară, dar nu se poate în aceste condiții”, a afirmat și Ioan Tivadar.

  Referitor, la acest aspect, liderul Cartel Alfa Carasș Severin, Marian Apostol, a încurajat și această formă de protest afirmând că, în condiții extreme, ar putea fi o soluție. Adică în fiecare zi să intre în greva foamei câte o două-trei persoane, iar cei care nu rezistă să fie înlocuiți de alții.

  Greva continuă

  În altă ordine de idei, greva de la Electrolux continuă, fiind cea mai lungă grevă din istoria companiei. Greviștii sunt ferm hotărâți să nu cedeze, chiar dacă sunt souă-trei persoane care au renunțat la grevă.

  Liderul de sindicat, Sorin Faur, este de părere că aceasta este o săptămână importantă.

  ”Am un feeling că în această săptămâna se va întâmpla ceva. În această săptămână se vor face și presiuni asupra conducerii centrale a concernului de către celalate sindicate din cadrul companiei, cât și din partea altor sindicate din Suedia. Eu am impresia că la sediul central al companiei nu ajung informații corecte. Pentru că noi nu cerem decât ceea ce spunde codul de conduită al Electrolux: un trai decent. NU ni se acordă, atunci măcar un venit se dupraviețuire să ni se acorde”, a mai precizat Sorin Faur.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img