More


  Concursul Național “Tradiții și obiceiuri de Paști”, la Liceul Steinhardt

  =

  Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” din Satu Mare a organizat concursul național “Tradiții și obiceiuri de Paști”, competiție cuprinsă în calendarul activităților educative regionale MEN.

  O zi importantă pentru Liceul Ortodox ”Nicolae Steinhardt” prin prezența Prea-sfințitului Timotei la altarul de vară, cu mulți elevi de toate vârstele, profesori, părinți și desigur un sobor de preoți. Ieri, au finalizat cea de-a 12-a ediție a concursului național, devenit internațional, cu datini și obiceiuri legate de marea sărbătoare a Învierii.

  În afară de elevii de pe raza județului, s-au prezentat, cu lucrări și obiecte, copii din toate județele țării și din țările care au participat la proiectul Erasmus + (R.Moldova, Bulgaria, Italia, Spania, Franța), încât prin cele peste 1350 de obiecte ( desene, panoplii, machete, obiecte semnificative obiceiurilor locului, plus alimente specifice , costumații și icoane) Muzeul Județean de Istorie nu a mai cunoscut o asemenea aglomerație de exponate și nici afluență de vizitatori, care, neavizați, rămân impresionați de talentul copiilor, de imaginație , de fantezie și, de ce nu, de bun gust.

  Remarcăm grupul venit de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș și de la Școala Gimnazială din Valea Vinului. Prezența PS Timotei a însemnat mult pentru liceu, având în vedere starea sufletească a tuturor celor care l-au înconjurat. A rămas impresionat de această ediție și a subliniat mulțumirea și totodată felicitările pe care le merită, atât copiii, cât și părinții și dascălii lor.

  Mesajul esențial a fost acela că acest concurs are menirea de a trezi resursele imaginative din copii și tineri și de a-i aduce mai aproape de adevărata semnificație a sărbătorilor pascale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img