More


  FOTO. La AUDIENȚE cu FETIȚA de 6 LUNI în brațe. Părinții NU AU locuință

  =

  Pe lângă problemele de natură de fond funciar, la audiențele de astăzi de la Prefectură s-au prezentat și două familii, cu copii minori, care au solicitat ajutorul prefectului în vedere obținerii unei locuințe și a unui loc de muncă. În prezent, aceste familii locuiesc care pe unde pot.

  Familii fără case, dar cu copii minori

  O familie cu o fetiţă de 6 luni în brațe a deschis azi, 9 aprilie 2019 seria audienţelor săptămânale susținute de prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip. Având în vedere că nu au locuinţă, în acest moment locuind la o rudă, au solicitat primăriei Pomi o locuinţă socială pe o perioadă determinată, fără a se găsi o rezolvare până în acest moment. Prefectul a declarat că va lua legătura cu autoritatea locală pentru a se găsi o soluţie rezonabilă pentru situaţia locativă dificilă a tinerei familii.

  Tot azi, s-a prezentat la audiențe o persoană care a solicitat sprijin pentru a obţine un loc de muncă şi locuinţă socială pentru a putea să-şi îngrijească cei doi copii. Prefectul a informat persoana că vineri, 12.04.2019 va avea loc bursa locurilor de muncă informând-o totodată despre actele de care are nevoie pentru a se prezenta la bursă. În ceea ce priveşte locuinţa socială, prefectul i-a transmis că va lua legătura cu primăria Supur pentru identificarea unei soluţii în acest sens.

  Probleme de fond funciar

  La audiențele de ieri a fost prezentată prefectului și o problemă de fond funciar. Prefectul a solicitat depunerea unei solicitări în scris, susţinută de documente, iar prefectura va solicita OCPI şi comisiei locale din Bogdand clarificarea aspectelor privind identificarea unui teren cu o suprafaţă de 56 ari situat în satul Babţa.

  O situaţie funciară destul de complicată a fost prezentată de o petentă din municipiul Satu Mare privind un teren din comuna Acâş, în suprafaţă de 67 ari. După analiza documentelor prezentate s-a recomandat deschiderea unei acţiuni în instanță ca fiind o posibilă soluţie pentru rezolvarea situaţiei.

  O femeie din Viile Satu Mare nu reuşeşte să obţină scutirea privind impozitele locale, de care este în drept în calitate de văduvă de refugiat în urma Dictatului de la Viena din 1940. Răspunsul primit de la primărie nu clarifică situaţia dânsei. Prefectul a dispus deplasarea unui reprezentant din cadrul aparatului de specialitate care să medieze, la sediul primăriei, cererea petentei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img