More  FOTO. PREMIERĂ. Dorel Surducan, PRIMUL sătmărean care care VINDE curent către Electrica

  Primul sătmărean care vinde curent către Rețeaua de Distribuție a Electrica este Dorel Surducan. Acesta a încheiat, în data de 15 aprilie, contractul cu numărul UNU între o persoană fizică și distribuitorul de electricitate de pe raza județului Satu Mare.

  Practic, este vorba despre o instalație de panouri fotovoltaice instalată pe casa lui Dorel Surducan chiar de firma acestuia, Ecoday Solar SRL, care are ca obiectd e activitate montarea panourilor solare.

  ”Este vorba despre un sistem Un Grind, adică fără baterii. Începând din luna ianuarie am făcut demersurile necesare pentru a putea injecta în rețea energie electrică produsă de mine, ca persoană fizică. În data de 15 aprilie am semnat contractul cu distribuitorul de energie electrică. A fost contractul cu numărul unu semnat între o persoană fizică și distribuitorul de electricitate de pe raza județului Satu Mare”, a declarat, în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest, Dorel Surducan.

   

  În acest caz este vorba despre un sistem mai complex de panouri fotovoltaice, de 5 kw. A fost montat un contor cu dublu sens, astfel că, din ceea ce produce ziua, 90% dă în rețeaua de distribuție electrică și doar 10% folosește. Noaptea, când nu este lumină solară, consumă totul din rețea.

  ”Una peste alta, în prezent, cu această instalație de panouri fotovoltaice produc mai mult decât consum. Nu am încă cifre exact, pentru că doar de trei zile folosesc acest sistem, dar cu siguranță produc mai mult ziua decât consum noaptea”, a spus Dorel Surducan.

   

  Acesta dorește să aducă, pe această cale, mulțumiri celor de la Electrica Satu Mare pentru cooperativitate și pentru modul în care s-au ocupat, cu interes și seriozitate, de acest caz.

  Pentru cei interesanți, trebuie spus că sunt disponibile și instalații mai mici, de 3 kw, la un preț accesibil prin care fiecare locuință să își poate independența de energie electrică, adică cantitatea de energie electrică furnizată în rețea să fie cel puțin egală, dacă nu chiar mai mare, față de cantitatea de energie electrică consumată din rețea.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE