More


  Foto/video reportaj – În Satu Mare s-a desfășurat prima ediție a Cupei ”Mircea Eliade” la Badminton

  =


  La sfârșitul săptămânii trecute, Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” din Satu Mare, a organizat prima etapă a Cupei ”Mircea Eliade” la Badminton – pentru elevi de gimnaziu, unde s-au prezentat echipaje de la Școlile Gimnaziale ”Lucian Blaga”; Vetiș ”Octavian Goga” și școala gazdă, inițiatorul și organizatorul evenimentului fiind domnul profesor Ludovic Bogdan.

  ”Vă adresăm bine ați venit la prima ediție a Cupei ”Mircea Eliade” la Badminton și vă mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră dragilor profesori în susținerea elevilor dumneavoastră pentru pregătirea lor în acest frumos sport”. (prof. Mariana Sălăgean – Director Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare)

  ”La această competiție participăm patru școli din județul Satu Mare și sper ca-n viitorii ani să avem cât mai mulți copii care să practice acest sport. Vrem să promovăm acest sport frumos, plăcut și agreabil”. (prof. Ludovic Bogdan – Coordonator Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare – organizatorul evenimentului)

  Meciuri disputate la cea mai înaltă clasă valorică

  S-au disputat opt meciuri eliminatorii la categoriile simplu fete și simplu băieți, elevii celor patru școli demonstrând reale aptitudini în practicarea Badmintonului. Astfel, timp de două ore au concurat elevii Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” Satu Mare: Vanesa Revesz, Tristan Bura și Denis Pop – elevi antrenați de prof. Gheorghe Flaviu Goia; elevii Maria Greisler, Ana But; Cristian Paul și Gabriel Marinaș de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” din Satu Mare – antrenor profesor Monica Simonia Lupan; elevii Școlii Gimnaziale din Vetiș: Ștefania Torok, Evelina Kiss, Victoria Belbasz și Armin Schwarszkopf – antrenor prof. Peter Robert; în timp ce școala gazdă i-a avut în concurs pe elevii Laura Mic, Adriela Feraru, Tudor Cociotă și Emanuel Glodan.

  ”Revin tot timpul cu plăcere aici la Școala ”Mircea Eliade” și consider că profesorii sunt principalii actori ai promovării sportului de masă, care este o ramură foarte, foarte importantă a sportului. De aici se creează viitorii campioni și viitorii sportivi care vor duce cu mândrie numele județului nostru atât în țară cât și în străinătate. (Adrian Ardelean – Director Executiv D.J.S.T. Satu Mare)

  Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare are multe programe în derulare. Unul dintre acestea a fost semnat la școală … cel cu Campionii României, care a fost de un impact extraordinar asupra elevilor și acuma vom mai derula niște proiecte, pentru care urmează să primim finanțare de la București și să vedem exact când, cum vom putea ajuta sportul de masă sătmărean”.

  ”… în cadrul catedrei de Educație Fizică și Sport de la școala noastră, profesorii se implică în mod deosebit pentru susținerea activităților sportive și se susțin în realizarea acestor activități sportive (prof. Mariana Sălăgean – Director Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare)

  Doresc să apreciez în mod deosebit implicarea colegilor de la catedra de Educație Fizică și Sport, în mod deosebit pe domnul profesor Bogdan Ludovic care se implică în susținerea acestui sport. A dezvoltat această ramură sportivă de când a venit ca profesor titular la noi în școală și drept dovadă sunt rezultatele obținute alături de elevii noștri la competiții la nivel județean și interjudețean. Un respect deosebit și pentru colegii de la catedra de Educație Fizică, pe care i-am văzut acum mobilizați aici și-l susțin în demersul său pe domnul profesor; împreună au făcut o echipă”.

  ”A devenit o tradiție în școala noastră, organizarea Cupei ”Mircea Eliade” la Badminton, un sport foarte modern și foarte atractiv pentru elevi, unde ei pot să se antreneze … să manifeste dorința de a progresa în acest sport. (prof. Francisc Gyökös – Director Adjunct la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare)

  Este un sport îndrăgit de copii din ce în ce mai mult. Când am fost student, elev, și eu am practicat acest sport, mi-a plăcut foarte mult și mă bucur că școala noastră-l promovează și este foarte sănătos pentru elevi ca să facă mișcare. Nu numai la televizor, nu numai la jocuri electronice să se uite, ci să participe activ și pentru sănătatea lor (chiar dacă nu ne gândim la performanță) pentru păstrarea și menținerea sănătății, este foarte, foarte util”.

  ”Avem o echipă formată … la prima competiție am reușit chiar să luăm Locul II, … să sperăm că în continuare o să reușim să participăm la cât mai multe concursuri de genul acesta. (prof. Monica Simonia Lupan – Școala Gimnazială ”Octavian Goga” Satu Mare)

  De ce Badminton? Foarte simplu … pentru că noi la școală încercăm să acoperim o arie cât mai largă din jocurile sportive și atunci, începând din acest an ne-am hotărât să participăm și noi la acest joc care-i foarte atractiv pentru copii”.

  ”Câștigăm … nu câștigăm … nu asta e important, ci participarea iar pe viitor ne vom perfecționa (prof. Gheorghe Flaviu Goia – Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Satu Mare)

  Bună ziua, mă numesc Goia Gheorghe Flaviu, sunt profesor titular de Educație Fizică și Sport la Școala ”Lucian Blaga din Satu Mare și ne-am prezentat la Școala ”Mircea Eliade”, onorând invitația colegului meu Bogdan Ludovic, la competiția de Badminton; cunoscându-ne de mai mult timp am zis să participăm și noi. Nu suntem profesioniști în Badminton … acum învățăm și suntem la început. Am venit cu doi băieți și o fetiță, le place foarte mult, totul este bine și ne simțim foarte bine până-n momentul de față.

  Competiție reușită … și cu rezultate pe măsură

  În urma desfășurării partidelor eliminatorii și a finalelor pe cele două secțiuni, Locul III la simplu – fete a fost câștigat de eleva Maria Greisler de la Școala Gimnazială ”Octavian Goga” în timp ce Locurile II și I au fost adjudecate de Adriela Feraru și Laura Mic de la școala gazdă, iar la băieți Locul III a fost câștigat de elevul Armin Schwarszkopf de la Școala Gimnazială Vetiș care a fost subclasat de Tudor Cociotă, Locul I fiind adjudecat de Emanuel Glodan ambii de la Școala Gimnazială ”Mircea Eliade”.

  Valeriu Ioan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img