More


  FOTOGALERIE. Școala Gimnazială Vetiș A CÂȘTIGAT concursul ”Cea mai reuşită mascotă”

  =

  Școala Gimnazială Vetiș a câștigat premiul întâi la concursul ”Cea mai reușită mascotă” organizat la Satu Mare cu ocazia evenimentului ecologic 1 Aprilie-Ziua Păsărilor, în cadrul proiectului de educație ecologică”Labirintul reciclării” și a proiectului ROHU62”Coridor verde fără frontiere”.

  1 Aprilie-Ziua Mondială a Păsărilor, eveniment ecologic sărbătorit în contextul Programului ”Labirintul reciclării” şi a proiectului RO-HU62 ”Coridor verde fără frontiere” prin concursul ”Cea mai reuşită mascotă” materializat prin realizare de mascote din materiale reciclabile de către cele 75 de unități de învățământ înscrise la concurs, reprezentând fiecare câte o pasăre specifică ariilor protejate din județul Satu Mare.

  La evenimentul organizat de Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare şi care a avut loc la Casa meşteşugarilor, au participat vicepreședintele Agenției Naționale pentriu Protecția Mediului, (ANPM), sătmăreanul Radu Roca, vicepreședintele Organizației ECOTIC Bucureşti, Valentin Negoiță, inspectorul școlar Mariana Săsăran, precum şi echipa de proiect respectiv elevi de la Şcoala Gimnazială ”Ady Endre” din Csenger- Ungaria.

  În urma marcării evenimentului şi a cuvintelor de apreciere adresate de către oficialități, START-ul concursului a fost dat de directorul APM Sartu Mare, Elisabeta Békéssy.

  Fiecare echipaj format din trei tineri şi un cadru didactic şi-a prezentat mascota punând accent în prezentare pe diversitatea materialelor reciclabile utilizate şi pe gradul de implicare în realizarea acestora.

  În varietatea mare a mascotelor realizate, a predominat barza albă şi barza neagră, lebăda, rața mare, prigoria, dumbrăveanca dar nu a lipsit nici bufnița, egretele şi multe alte specii valoroase.

   

  Dintre toate lucrărilor prezentate, trei mascote realizate de Şcoala Gimnazială Vetiş, Liceul Tehnologic ”Simion Bărnuțiu” Carei şi Liceul Teologic ”Hám János” Satu Mare au fost selectate ca fiind cele mai reuşite dintre care, prin tragere la sorți a ieşit câştigătoare mascota -rața mare a Şcolii Gimnaziale Vetiş.

  Astfel, Școala Gimnazială Vetiș a câștigat premiul întâi la concursul ”Cea mai reușită mascotă” organizat cu ocazia evenimentului ecologic 1 Aprilie-Ziua Păsărilor, în cadrul proiectului de educație ecologică”Labirintul reciclării” și a proiectului ROHU62”Coridor verde fără frontiere”. Felicitări cadrelor didactice și elevilor din clasa a III-a.

  Valentin Negoiță a oferit şcolii câştigătoare ca motivație pentru efortul depus în beneficiul mediului, un laptop şi câte o brățară smart pentru cei trei membrii ai echipajului. Fiecare şcoală participantă a primit din partea organizatorilor diplomă de apreciere.

  Cuvintele sunt prea puține pentru aprecierea efortului depus de această minunată ”familie a ecologiştilor” din ce în ce mai numeroasă care ştie şi doreşte să muncească împreună, în echipă pentru protejarea valorilor inestimabile ale naturii.

  FELICITĂRI ŞI MII DE MULȚUMIRI!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img