More  INIȚIATIVĂ! Ziua ORAȘULUI va deveni și ziua JUDEȚULUI Satu Mare. Se SCHIMBĂ data


  O inițiativă primită cu mult interes dintr-o anumită parte a populației a venit duminică din partea prefectului județului Satu Mare, Darius Filip. Acesta propune, public, ca data de 19 aprilie, ziua în care Armata Română a eliberat orașul și județul Satu Mare de sub ocupația bolșevică maghiară a lui Bela Kun, să devină atât ziua orașului Satu Mare, cât și ziua județului nostru.

  ”Având în vedere importanța istorică deosebită a momentului și văzând reacțiile sătmărenilor la sărbătoarea din 19 Aprilie sunt convins că această zi merită sărbătorită în fiecare an, nu doar o dată la 100. De aceea propun public Consiliului Județean Satu Mare și Consiliului Local Satu Mare să adopte o hotărâre prin care să declare 19 Aprilie zi oficială a județului și orașului Satu Mare”, așa sună propunerea fpcută de prefectul Darius Filip cu referire la acest aspect.

  A anumită parte a populației din orașul și județul Satu Mare a primit cu interes și chiar cu entuziasm această propunere. Astfel, consilierul local PSD, Ciprian Crăciun spune că este chiar dispus să inițieze în Consiliul Local o astfel de proiect de hotărâre.

  ”Ca urmare a propunerii publice venite de la reprezentantul Guvernului, in județul Satu Mare – prefectul Darius Filip, nu pot decât să salut ideea acestuia de a propune adoptarea unei Hotarari de Consiliu Local prin care ziua de 19 Aprilie să fie declarată zi oficială a județului si a municipiului Satu Mare.


  Având in vedere, pe de-o parte, importanța istorică a acestei zile pentru Satu Mare, dar, pe de altă parte, și bucuria cu care au primit satmarenii evenimentul implinirii a 100 de ani de la intrarea Armatei Romane in municipiul Satu Mare, văd oportunitatea de a susține si, dacă e necesar, de a iniția o astfel de hotărâre”, spune Ciprian Crăciun.

  Inițiativa este susținută și de fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Marcela Papici.

  ”Așa da, domnule prefect! Sunt sigura că, atât în Consiliul Local, cât și în Consiliul Județean, se vor întruni suficienți consilieri locali, respectiv județeni, pentru a iniția o astfel de hotărâre. Voi urmări cu interes continuarea!”, este masajul transmis de Marcela Papici.

  Și oamenii de rând susțin acest demers făcut de prefectul Darius Filip:

  Dumitru Camelia: ”Cea mai bună alegere pentru Ziua Orașului! E momentul de mare bucurie pentru sătmăreni”.

  Șerban Felicia: ”Subscriu în totalitate! Să punem și noi mai mult accentul pe aniversarea evenimentelor istorice ale orașului, județului și țării noastre!”

  Voi, cititorii GNV, ce părere aveți? Susțineți sau nu acest demers?

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE