More



  ONOARE. Papa Francisc se ÎMBRACĂ de la SATU MARE. Cu ocazia vizitei sale în România, Papa Francisc va PURTA haine confecționate la Satu Mare

  Cu ocazia vizitei sale în România, Papa Francisc va purta veșminte confecționate la Satu Mare. Veștmintele papale sunt confecționate în aceleațși ateleiere sătmărene care confecționau haine și pentru papa Benedict al XVI-lea.

  Broderii lucrate manual și materiale țesute la războiul adus tocmai din Germania vor face parte din veșmintele papei Francisc, în timpul vizitei sale în România. Toate acestea sunt confecționate în atelierele firmei Stadelmaier, din Satu Mare, situat pe strada Botizului.

  În afară de veșmintele papale, în atelierele sătmărene mai sunt confecționate îmbrăcămintea cardinalilor sau a preoților catolici.

  Atelierul firmei Stadelmaier care confecționează haine, accesorii și obiecte de cult pentru preoții de rit catolic își continuă ascensiunea în topul celor mai apreciate firme care realizează astfel de haine la standard ridicat. Paleta de comenzi la haine, dar și la alte obiecte specifice cultului s-a extins.

  În prezent, la Satu Mare se fac tapiserii pentru biserici, tablouri cu motive religioase toate în colaborare cu alte firme locale specializate. Comenzi din toată lumea Timpul maxim de onorare a comenzilor este de șase săptămâni.

  „Avem comenzi din toată lumea, însă cea mai mare piață de desfacere este în SUA. Firma este specializată pentru biserica catolică, iar obiectele sale pot fi produse de către oricine“, a declarat administratorul atelierului Cristian Dragotoniu.

  Stadelmaier are reprezentanțe la Los Angeles, New York și Roma, iar comenzile ajung şi în Indonezia, Africa de Sud și țările Uniunii Europene.

  Prețurile hainelor sunt cele de producție și diferă de la material la altul. Cele mai scumpe sunt cele din brocart și mătase. Un set de haine din brocart costă 2.690 euro. În atelier muncesc șapte angajate, cinci la brodat și confecții, iar două la țesătorie.

  SURSA: Adevărul.ro

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE