More


  Peste 106 hectare de teren, împădurit în județ în această primăvară

  =

  Două informări susţinute de Direcţia Silvică Satu Mare și una făcută de Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare au făcut parte pe ordinea de zi a ședinței Colegiului Prefectural desfăşurată ieri în Sala Mică a Palatului Administrativ, condusă de prefectul Darius Filip. Astfel, a fost adus la cunoștința opiniei publice faptul că, în primăvara acestui an, în județ au fost împădurite peste 106 hectare.

  Informarea privind activitatea Direcției Silvice
  Directorul Direcției Silvice Satu Mare, ing. Marcel Forţiu, directorul instituţiei care gestionează fondul forestier de stat în judeţ, şi-a început prezentarea cu un apel – „A înţelege natura înseamnă a înţelege viitorul omenirii” , mesaj menit să conştientizăm echilibrul fragil în care se găseşte în acest moment Pământul.

  În continuare a prezentat realizările Direcţiei în anul 2018 precum şi activităţile desfăşurate în anul 2019, în special privind împăduririle executate pe o suprafaţă de peste 106 hectare, din care 86 realizate prin lucrări specifice pentru regenerare naturală şi 20 de hectare prin regenerare artificială.

  La finalul intervenţiei, a prezentat o noutate legislativă, respectiv publicarea Procedurii privind preluarea în pază a suprafeţelor de fond forestier de maximum 30 de hectare inclusiv, aparţinând persoanelor fizice şi juridice, din 01.04.2019. Prin aceasta, se reglementează etapele necesare preluării în pază a fondului forestier pentru care nu există administrare sau pentru care nu sunt asigurate serviciile silvice, cu proprietari cunoscuţi sau cu proprietari persoane fizice neidentificate sau decedate pentru care nu s-a realizat dezbaterea succesorală, respectiv cu proprietari persoane fizice sau juridice care nu pot face dovada proprietăţii cu acte.

  Activitatea Prefecturii
  Raportul privind realizarea Programului de dezvoltare economico-socială la nivelul județului Satu Mare în anul 2018 a fost prezentat de Ramona Antonescu, şef serviciu în cadrul Instituţiei Prefectului.

  Acesta reprezintă o sinteză a principalelor acţiuni şi activităţi desfăşurate de instituţiile deconcentrate ale ministerelor, în vederea implementării Programului de Guvernare la nivelul judeţului Satu Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img