More


  PREMIERĂ. Virus MORTAL a fost ERADICAT în județ. Toate FOCARELE, închise

  =

  Premieră istorică pentru județul Satu Mare. Toate focarele de gripă porcină africană au fost închise în județul Satu Mare. În momentul de față, în județ nu mai este înregistrat niciun caz, dar autoritățile sătmărene sunt în alertă.

  Marţi, 16 aprilie 2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Satu Mare, urmare a stingerii tuturor focarelor de pestă porcină africană(PPA) la porc domestic pe raza judeţului Satu Mare.

  Se menţin măsurile de restricţie în localităţiile: Cehal, Cehăluţ şi Orbău conform deciziei CLCB Bihor din luna martie a.c. privind instaurarea zonelor de protecţie şi supraveghere ca urmare a declarării unui focar de PPA la mistreţi într-un complex de vânătoare din judeţul Bihor precum şi din cauza unui focar din Doh, judeţul Sălaj.

  În ceea ce priveşte porcul mistreţ gradul de alertă în judeţul Satu Mare se menţine la un nivel ridicat din cauza riscului mare de difuzare ca urmare a evoluţiei bolii inclusiv în judeţele învecinate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img