More


  PROCESE. Unul dintre cei mai BOGAȚI sătmăreni în PERICOL. Se cere FALIMENTUL firmelor sale

  =

  Unul dintre cei mai bogați afaceriști din județul Satu Mare, cu business în Bistrița-Năsăud s-a trezit chemat în judecată. O societate comercială nemțească cere falimentul firmei Dan Steel Group, condusă de sătmăreanul Dan Vasile, pentru o datorie importantă de peste 900.000 de euro, scrie gazetadebistrița.ro.

  Două procese pe rol

  Pe rolul Tribunalului Bistrița-Năsăud se află două procese, unul pentru recuperarea unor datorii și altul prin care firma respectivă cere falimentul Dan Steel Group. Ambele dosare au fost înregistrate în primăvara acestui an, unul în martie, iar celălalt în aprilie. Firma care cere falimentul fabricii din Beclean este BELMET HANDELSGESELLSCHFT M.B.H., la rândul său producător de fire de toate felurile și țevi din oțel, conform gazetadebistrita.ro.

  Războiul dintre producătorul neamț și Dan Steel Group Beclean a început încă din anul 2018. Astfel, potrivit supervizor.ro, în 10 octombrie 2018, compania germană a obținut în instanță o somație europeană de plată.
  Potrivit sentinței date de Tribunalul Bistrița-Năsăud, Dan Steel Group Beclean ar datora producătorului neamț peste 900.000 de euro:

  ”Obligă pârâta-debitoare Dan Steel Group Beclean la plata către reclamanta-creditoare BELMET HANDELSCESELLSCHAFT MBH a sumei de 906.791 de euro, reprezentând debit principal, precum și la plata dobânzii legale anuale. Obligă pârâta-debitoare la plata către reclamata-creditoare a cheltuielilor de judecată”.

  Sentința a fost atacată de către Dan Steel Group, deschizându-se un nou proces, anul acesta. Văzând că lucrurile se mișcă greu în România, nemții au mers pe lege și au cerut în 17 aprilie deschiderea procedurii de insolvență. Primul termen de judecată a fost stabilit 31 mai 2019, scrie gazetadebistrita.ro.

  Afacerile merg prost încă din 2017

  Omul de afaceri Vasile Dan, care conduce fabrica de la Beclean, nu a înștiințat încă Bursa de Valori București despre această situație. Potrivit raportărilor la BVB de anul acesta și anul trecut, lucrurile nu sunt prea roz pentru firma condusă de sătmărean.

  Afacerile au început să meargă mai prost încă din 2017. Astfel, producătorul de sârmă și plase de sârmă Dan Steel Grup a avut în 2017 afaceri de 188 milioane de lei, adică peste 41 de milioane de euro, în scădere cu 2% față de 2016. Profitul raportat ajungea la 1,1 milioane de lei. Asta în condițiile în care producătorul din Beclean încheia anul 2016 cu o cifră de afaceri de 192 milioane de lei (adică în jur de 41 de milioane de euro) și un profit net de 2 milioane de lei, conform gazetadebistrita.ro.

  Prezența în topul celor mai bogați români și „averea” opulentă de la Certeze

  Ani buni, Dan Vasile a fost prezent în topul celor mai bogați români, cu averea sa impresionantă. Nici în 2018 nu a dispărut din top, acesta fiind pe poziția 87 în Top 300 Capital. Acesta a intrat în afaceri în anii `90, când a cumpărat de la Fondul Proprietății de Stat, pachetele majoritare de acțiuni ale fostului combinat din Beclean, pe care l-a transformat în Dan Steel.

  Pe lângă cele două unități de producție pliate pe metalurgie din Negrești Oaș și Beclean, se pare că afaceristul a investit mult în ultimii ani și în terenuri. În Bistrița-Năsăud unde petrece tot mai mult timp de când a deschis fabrica de la Beclean ar deține în jur de 100 de hectare de teren.

  Acesta ar fi localizat în jurul municipiului Bistrița și evident, la Beclean. De asemenea, Dan Vasile ar deține acțiuni și la alte companii importante, scrie gazetadebistrita.ro.

  Dan Vasile a ieșit în evidență și prin extravaganțele făcute de el sau copiii săi. Astfel, în 2014, acesta cumpăra de la dealerul clujean RMB Inter Auto un Aston Martin Vanquish produs în același an, pe care plătea 280.000 de euro. Autoturismul ar fi ajuns la unul dintre copiii săi.

  Palatul din Certeze

  Omul de afaceri este originar din comuna Certeze, din județul Satu Mare. Acolo, acesta a ridicat un adevărat palat, unde, se pare stau mai mult femeile de serviciu, afaceristul petrecându-și mai mult timpul în Bistrița-Năsăud, unde i se concentrează business-ul.

  Palatul de la Certeze este împodobit cu diverse ornamente arhitecturale, fiind estimat la peste un milion de euro. Acest lucru se datorează și a materialelor scumpe folosite atât în interiorul clădirii, cât și în exterior. Clădirea ar fi compusă din zeci de camere, piscină exterioară cu jacuzzi și un cinema în aer liber, potrivit gazetadebistrita.ro.

  Curtea casei din Certeze este amenajată și ea de specialiști, cu gazon, flori și arbuști ornamentali, buchisite zilnic de angajații care se îngrijesc de palat.

  Cei trei copii ai milionarului nu se bucură doar de bolizi de lux, ci și de vacanțe exotice și extrem de scumpe și ținute realizate la marile case de modă. Bolidul de lux achiziționat în urmă cu câțiva ani de la Cluj ar fi ajuns la soțul Danei Cardoș, care a și devenit partenera de afaceri a milionarului de 63 de ani.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img