More  PSD se ocupă de bunăstarea tuturor sătmărenilor

  Guvernul PSD finanțează cele mai mari proiecte pentru creşterea semnificativă a reţelelor de apă curentă şi canalizare din mediul urban şi rural din județul Satu Mare. Nu mai puțin de 33 de localități din Satu Mare beneficiază, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), de peste 70 milioane de euro pentru construirea a 54 de noi sisteme de canalizare și alimentare cu apă. Finanțările obținute cu sprijinul și implicarea consilierilor locali, parlamentarilor și miniștrilor PSD care reprezintă interesele locuitorilor județului Satu Mare la București vor avea un un impact pozitiv atât asupra calității vieții locuitorilor, dar și asupra creșterii economice a zonei.

  Investiții de peste 70 de milioane de euro în infrastructura apă-canal
  Guvernul PSD finanțează prin PNDL 1 nu mai puțin de 21 de proiecte de apă-canal, în valoare totală de 22,8 milioane de euro, iar prin PNDL 2, 33 de proiecte ce insumează investiții de peste 47,5 milioane de euro.

  În urma finalizării acestor investiții, vor fi asigurate condiţii de sănătate, protecţia mediului, accesibilitatea şi, în general, condiţii optime de trai și alinierea la standardele europene pentru locuitorii a 33 de localități în care au fost alocate fonduri pentru înființarea ori extinderea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare menajeră.

  33 de comune din județ
  Comunele care beneficiază prin PNDL 1 și PNDL 2 de bani guvernamentali pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată sunt Ardud, Livada, Negrești-Oaș (inclusiv zona turistică Luna Șes), Apa, Andrid, Beltiug, Bixad, Călineşti Oaş, Cehal, Cămin, Certeze, Ciumeşti, Crucişor, Gherţa Mică, Hodod, Medieșu Aurit, Moftin, Odoreu, Pomi, Pișcolt, Racşa, Sanislău, Santău, Săuca, Socond, Supur, Terebeşti, Tîrşolţ, Turţ, Valea Vinului, Vetiș, Viile Satu Mare si Vama.

  Investiții totale de peste 320 milioane de euro
  Guvernul PSD finanțează în județul Satu Mare, prin PNDL, în perioada 2015-2020, investiții în valoare totală de peste 320 milioane de euro. Programul de finanțare derulează în prezent investiții în valoare de 180 milioane de euro, iar totalul investiţiilor contractate este de 76 milioane de euro.

  PNDL este un program de finanțare multianual, implementat în perioada 2015 -2020 de Guvernul PSD și coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, ce reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice (10S), în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. Proiectul PNDL, considerat cel mai bun program de investiții din ultimele trei decenii, a fost conceput de Liviu Dragnea în perioada în care a condus MDRAP și s-a bucurat de susținerea Partidului Social Democrat.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE