More


  Puncte critice pe cursurile de apă din județ

  =

  Cinci puncte critice au fost depistate pe mai multe cursuri de apă din județul Satu Mare. Cele mai afectate sunt râurile Crasna și Tur. Pentru toate aceste puncte deficitare sunt identificate lucrările hidrotehnice care trebuie executate.

  Joi, 18.04.2019, prefectul judeţului Satu Mare, Darius Filip, a convocat şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare, având pe ordinea de zi adoptarea Hotărârii privind aprobarea Listei cu punctele critice pe cursurile de apă din județul Satu Mare.
  În acest moment, pe cursurile de apă din judeţul nostru sunt identificate cinci puncte critice, pe râurile Tur, Talna şi Crasna şi pe pârâurile Talna Mică şi Batarci. Acestea constă în principal în eroziuni ale malurilor, grad ridicat de colmatare a albiei (pe râul Crasna), respectiv afectarea sistemului de subtraversare a digului râului Tur în dreptul localităţii Adrian. Pentru toate aceste puncte deficitare din punct de vedere a siguranţei sunt întocmite note de fundamentare şi sunt identificate lucrările hidrotehnice care trebuie executate.

  În calitate de preşedinte al CJSU, prefectul a dispus transmiterea prin secretariatul tehnic a listei către Administraţia Naţională “Apele Române” în vederea cuprinderii lucrărilor ca prioritare în lista de investiţii pentru anul acesta.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img