More  REALITATE. Sătmarul, placa turnantă a TRAFICULUI de bolizi FURAȚI din Occident

  Județul Satu Mare a devenit un fel de placă turnantă în ceea ce privește traficul de bolizi furați din Occident. În ultima perioadă, la Vama Petea au fost depistați, de polițiștii de frontieră, mai multe mașini, unele extrem de scumpe, furate din tările din vest.

  Ultimul caz: un BMW în valoare de 56.400 euro, descoperit la Petea. Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmației au depistat un sătmarean care conducea o autoutilitară cu ajutorul căreia transporta un autoturism marca BMW, ce figura în bazele de date ca fiind căutat de către autorităţile din Marea Britanie.

  În data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român B.V. în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza județului Satu Mare.

  Bărbatul conducea o autoutilitară marca Mercedes, de care era tractată o remorcă tip platformă pe care era transportat un autoturism marca BMW, cu număr de înmatriculare specific Marii Britanii. Cu ocazia formalităților de frontieră, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare în bazele de date, în urma cărora s-a constatat faptul că autoturismul este bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autoritățile din Marea Britanie, la data de 28.02.2019.

  În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul în valoare de aproximativ 56.400 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

  Desigur, mașinile nu se opresc la Satu Mare. Dacă se reușește ca aceste mașini să fie introduse în țară, acestea își urmează cursulș spre zona Moldovei, apoi spre Republioca Moldovei și mai departe în Ucraina sau chiar Rusia.

  Potrivit unor informații, se pare că se lucrează la cerere. Adică clientul, moldovean, ucrainean sau rus, vrea o mașină scumpă. Românii sau moldovenii o fură din Occident, și încearcă să o scoată din spațiul Schengen pe la Petea, iar din spațiul european pe la una dintre vămile cu Republica Moldova.

  De acolo încolo, treaba este simplă. Numai că unele autoturisme furate sunt depistate la Petea. Și de aici începe baiul…

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE