More  Reciclează și plantează, program lansat de APM Satu Mare

  bty

  În cadrul Programului de educație ecologică “Matematica şi mediul”, în perioada 8-18 aprilie 2019, la nivelul județului Satu Mare, din inițiativa APM are loc implementarea proiectului ,,Reciclează şi plantează,” materializat printr-o amplă campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) la nivelul celor 19 unități de învățământ înscrise la concursul şi totodată, cu sprijinul Organizației ECOTIC-Bucureşti, elevii, cadrele didactice şi toți cei interesați au posibilitatea vizitării CARAVANEI ECOTIC pentru a cunoaşte drumul deşeului electric şi electronic de la generare până la valorificare.

  Pentru fiecare 5 kg de deşeu colectat fiecare şcoală va primi câte un puiet de tei din partea Direcției Silvice Satu Mare, marcând astfel ,,Luna Pădurii”, care vor fi plantați în curțile şcolilor, contribuind în acest fel şi la extinderea spațiilor verzi.

  Lansarea proiectului a avut loc luni în curtea Colegiului Național ,,Ioan Slavici” cu participarea organzatorilor și a unui număr impresionant de elevi. Ieri, 9 aprilie, caravana și-a continuat drumul poposind la Şcoala Gimnazială ,,Mircea Eliade” Satu Mare, apoi la Şcoala din Culciu Mare, apoi la cea din Homorodu de Mijloc, urmează Doba, Carei, Pişcolt, Sanislău, Tăşnad şi ultima oprire la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Negreşti Oaş.

  Muncind împreună în beneficiul mediului, vom atinge ținta la reciclare la DEEE de 45%. până la sfârşitul anului 2020!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE