More


  Scandal la Electrolux

  =

  Sătui de faptul că după 23 de zile de grevă nimeni din conducerea fabricii Electrolux nu-i bagă în seamă, greviștii au decis să recurgă la măsuri mai radicale. Astfel, au blocat traficul în zona fabricii, și-au pus cătușe la mâini și s-au deplasat la poarta de intrare în fabrică pentru a fi mai bine auiziți. La fața locului au intervenit jandarmii și o ambulanță SAJ.

  La capătul răbdării
  După ce negocierile dintre conducerea companiei și sindicaliști au eșuat, greviștii au decis ieri să recurgă la acțiuni de protest mai radicale. Inițial, oamenii au ieșit din nou în stradă, în ieri dimineață, pentru a-și continua greva. La fel ca și în precedentele 22 de zile, și de data aceasta greviștii au fost ținuți în parcarea din fața fabricii.

  După mai multe minute de discursuri, însă, spiritele s-au încins. Greviștii au decis să meargă spre poarta fabricii pentru a se face mai bine auziți. unii dintre protestatari s-au întins pe jos, pe șosea, blocând astfel traficul rutier, după care sutele de muncitori s-au deplasat pe drum.

  Cătușe la mâini
  Secretarul sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, în semn de protest, și-a pus cătușe la mâini. Cu ochii în lacrimi, acesta a afirmat că sunt muncitori care nu mai rezistă, iar conducerea firmei efectiv îşi bate joc de ei! ”Dacă e cazul cu cătuşe mă leg de gâtul lor! O companie să îşi bată aşa joc de voi! Să-i bată Dumnezeu! N-am blestemat pe nimeni în viaţa mea! Nu sunt fiinţe umane! sunt extratereşti!”, a spus Vasile Dârle.

  La fața locului au ajuns jandarmii și o ambulanță, dar nu a fost cazul să se intervină. Reprezentantul jandarmilor a intrat să discute cu conducerea fabricii. După o scurtă discuție cu conducerea fabricii, în care sindicaliștii și jandarmii au fost informați că directorul nu este în incintă, protestul s-a încheiat.

  Greviștii sunt hotărâți ca azi, la ora 9.00, să revină în fața porțiid e acces în fabrică, , urmând să decidă în ce formă își vor continua protestul.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img