More

    Școala altfel, la televiziune

    Programul Școala altfel este o șansă extraordinară pentru elevii din România de a se familiariza cu diverse medii de muncă ale societății. Elevii clasei I A a Școlii Gimnaziale Grigore Moisil Satu Mare au vizitat studioul Nord Vest TV și redacția Gazeta de Nord-Vest, în cadrul săptămânii Școala altfel, pentru a afla ce înseamnă munca în mass media.

    Elevii au fost coordonați de prof. înv. primar Laura Orășteanu. ”În această perioadă am avut o serie de activități altfel decât cele obișnuite în fiecare zi, și anume avem un parteneriat cu Palatul Copiilor. Acolo, copiii au desfășurat activități de origami, pictură, aeromodele, sport, ne-am jucat puțin în curtea Palatului Copiilor, apoi în altă zi am avut invitați părinți care au susținut lecții de fizică, bineînțeles pentru vârsta lor, și engleză prin joc. Astăzi, suntem la dumneavoastră, iar mâine vom merge la Muzeu și vom încondeia ouă”, a spus învățătoarea.


    De cum au intrat în studio, copiii au rămas impresionați de decorul emisiunilor, de camerele de filmat, dar și de luminile puternice. După ce ne-au povestit despre visurile lor, despre dorințele lor cele mai mari, copiii au avut parte de o surpriză la care nu se așteptau, și anume aceea de a intra în direct în cadrul emisiunii “Dimineața Populară” unde au făcut dedicații rând pe rând celor dragi, alături de Raluca Jofi și Viorel Pop. Drept răsplată pentru turul pe care l-au făcut, copiii ne-au recompensat cu urări şi cântece.
    Pentru ei a fost ceva nou, iar emoțiile și-au spus cuvântul. An de an, televiziunea noastră își deschide porțile pentru a primi sute de copilași veniți atât de la grădinițe, cât și de la școlile din oraș și nu numai. Încântaţi de tot ce au văzut, copiii au promis că vor repeta vizita. Mai mult, unii dintre ei au spus că şi-ar dori o carieră în televiziune, după ce vor termina studiile.
    Programul „Şcoala altfel” a fost lansat de Ministerul Educaţiei şi constă în derularea, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, în prima săptămână a lunii aprilie, a unui orar special format doar din activităţi extraşcolare. Școala altfel este, așadar, un real beneficiu pentru elevi prin libertatea de expresie și alegere pe care o aduce în mediul educațional din România.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE