More  Solidaritate și unitate la Electrolux

  În ciuda geutăților și presiunilor la care sunt supuși, greviștii de la Electrolux au ca obiectiv continuarea acțiunii de protest până ce conducerea fabricii le va satisface doleanțele. La 27 de zile de la începerea grevei, doar 17 persoane au părăsit acțiunea de părotest, din care zece sunt în concediu. Și de această dată, greviștii au fost ținuți în ”șarcul” din fața fabricii.

  Apariție neașteptată
  Ieri, în cea de a 27-a zi de grevă, greviștii de la Electrolux au avut parte de o apariție neașteptată. este vorba despre secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, care deși se află în spital sub perfuzii, a ținut ca ieri dimineață să se afle în mijlocul greviștilor cărora le-a transmis un mesaj de unitate.

  ”Tebuie să fim uniți și să nu cedăm. doar așa vom reuși să câștigăm nu doar o bătălie, ci și războiul”,a fost mesajul transmis de Vasile Dârle, care imediat s-a întors la spital.

  Tot cu aceeași ocazie, preşedintele Sindicatului Liber ”Samus”, Sorin Faur, le-a citit protestatarilor o scrisoare de solidaritate, ce va fi semnată de circa 1.600 de sindicate europene din industrie, care va fi trimisă conducerii concernului Electrolux.

  Unitate exemplară
  Totodată, vicepreşedintele Sindicatului Samus, Radu Matica, a spus că în luna aprilie au ieşit din grevă în total 17 persoane, din care patru au plecat prin demisie, zec sunt în concedii medicale şi doar trei s-au întors la muncă! Practic, doar trei oameni au renunţat la grevă.

  ”Greva noastră este legală, motivată şi justă. Noi nu cerem să devenim milionari, cerem să avem un venit de subzistenţă, cerem 2 lei pe oră, ei nu vor că cedeze, noi nu vrem să cedăm. Se va pune problema la un moment dat cine e mai puternic”, a spus Radu Matica.

  Tot el le-a spus sindicaliştilor că în continuare conducerea fabricii vrea să îi dezbine. Ultimele zvonuri sunt că liderii sindicali vor fi arestaţi.

  Greviștii sunt foarte hotărâți, au scanda sloganuri de genul ”NU Cedăm” și vor să continue acțiuea de protest până ce le vor fi rezolvate revendicările. Asta în ciuda greutăților prin care trec și a presiunilor la care sunt supuși.

  Florin Dura

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE