More


  TRADIȚIE. Începe MĂCELUL. Se dă startul la TĂIEREA MIEILOR

  =

  La fel ca în fiecare an, sătmărenii își vor putea achiziționa miel de paște din Piața de Vechituri. Aici este amenajat un punct de sacrificare supravegheat sanitar veterinar. Prima zi de sacrificare va fi mâine.

  În săptămâna premergătoare Paștelui Catolic, punctul de sacrificare din Piața de Vechituri va fi deschis, între orele 8.00 și 17.00, în zilele de miercuri, joi și vineri, și între orele 8.00 și 12.00 în ziua de sâmbătă. Săptămâna viitoare, de Paștele Ortodox, programul de funcționare va fi același.

  Crescătorii de ovine/caprine care vor dori să comercializeze miei/iezi, la Punctul de Sacrificare, vor avea asupra lor acte sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, care vor fi verificate de medicii oficiali la intrarea în incinta pieței. Acestea vor fii :

  ⦁ FORMULAR DE MIȘCARE – F2 – valabil 7 zile unde va fii menționat codul punctului/pieței
  ⦁ CERTIFICAT DE SĂNĂTATE, pentru ovine, caprine vii transportate de la exploatație
  ⦁ DOCUMENT PENTRU INFORMAŢIILE REFERITOARE LA LANŢUL ALIMENTAR (DPIRLA) ovine/caprine
  ⦁ MJLOC DE TRANSPORT – REMORCĂ spălată și dezinfectată.

  Carnea provenită de la mieii/iezii sacrificați în gospodăriile populației este destinată numai pentru consum familial. Este interzisă comercializarea cărnii de miel/ied , obținută în urma sacrificări acestora în gospodăriile populației.

  Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancţiuni contravenţionale sau penale după caz.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img