More


  Ziua Jandarmeriei Române, marcată solemn la Satu Mare

  =

  Jandarmeria Română a sărbătorit ieri, 3 aprilie 2019, 169 de ani de când domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica a semnat Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi. Practic, documentul prevedea faptul că Jandarmeria „este o putere înfiinţată pentru a priveghea siguranţa publică, ţinerea bunei rânduieli şi aducerea la împlinire a legilor”, executarea zilnică a unui serviciu ordinar, pe baza regulamentelor sale şi a unui serviciu extraordinar la solicitarea autorităţilor. Este practic, ziua de naștere a Jandarmeriei Române. În această zi, la Satu Mare, au fost organizate o serie de evenimente care să marcheze această zi.

  Întâlnire la sediul Jandarmilor și în Centrul Nou
  Astfel, începând cu ora 09.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare a avut loc o întâlnire între generaţii, a cadrelor active cu cele trecute în rezervă, activitate urmată de un moment religios în cadrul căruia au fost pomeniţi jandarmii trecuţi în eternitate.

  Ceremonie în Centrul Nou
  Activităţile au continuat în Piaţa 25 Octombrie, unde de la 12, 30 în cadrul ceremonialului dedicat Zilei Jandarmeriei au fost avansaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, doi subofiţeri şi un ofiţer. De asemenea, aici au fost acordate recompense ofiţerilor şi subofiţerilor cu rezultate bune şi foarte bune în activitatea profesională.

  La acest eveniment au fost prezente oficialitățile județene și locale, dar și reprezentanții instituțiilor subordonate Ministerului Administrației și Internelor și a MInisterului Apărării.

  De asemenea, prefectul Darius Filip a dat citire și mesajului transmis de ministrul de Interne, Carmen Dan, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române.

  Cu această ocazie, Inspectorul Şef al unităţii, colonel Ovidiu Adrian POPA a transmis mulţumirile sale tuturor cadrelor unităţii pentru modul în care şi au îndeplinit sarcinile încredinţate şi i-a felicitat pe toţi cei recompensaţi.


  Defilarea Gărzii și demonstrație a jandarmilor
  La finalul ceremonialului militar, toți cei prezenți au putut asista la defilarea Gărzii de Onoare formată din handarmii unităților din județul Satu Mare. Pentru această zi specială, jandarmii sătmăreni au pregătit mai multe exerciţii demonstrative, prezentări ale tehnicii din dotare şi prezentări ale instituţiilor militare de învăţământ, mement care a închetai, la Satu Mare, sărbătoarea jandarmilor.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img