More


  ALERTĂ! Cutremur PERICULOS la distanță mică de Satu Mare. 4,1 pe scara Richter

  =

  Un cutremur de intensitate medie, cu magnitudine peste 4 pe scara Richter, s-a produs miercuri dimineața, la adâncime mică, în Crișana, județul Sălaj, la aproximativ 90 de km de municipiul Satu Mare. Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de V grade Mercalli, anunță Digi24.ro.

  Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineața, la ora 9:00 în județul Sălaj, la o adâncime de numai doi kilometri, informează INFP.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență anunță că deocamdată nu au fost primite apeluri prin intermediul 112 și nici nu au fost semnalate pagube materiale sau victime. Pentru evaluarea situației, au fost trimise in recunoaștere echipaje de pompieri.

  Epicentrul cutremurului a fost localizat în apropierea următoarelor oraşe: Zalău (2km), Jibou (24km), Cehu Silvaniei (26km), Şimleu Silvaniei (28km), Huedin (34km), Satu Mare (90 km).

  Sunt însă persdoane care susțin că valurile telurice s-au simnțit și mai departe, la Cluj și Turda.

  Acest cutrem,ur poate fi considerat unul foarte periculos atât prin faptul că în zonă sunt extrem de rar sesizate astfel de mișcări telurice, dar și din cauza magnitudinii, de peste 4 pe scara Richter. Pe o rază de peste 200 de km în jurul județului Satu Mare, din 1900 nu au mai fost semnalate mişcări tectonice semnificative.

  Ultimul seism înregistrat în județ s-a produs în anul 2017 între localitățile Tarna Mare și Batarci. Atunci, seismul a avut o magnitudine de 2.6, mult mai mic decât cel de azi, și la o adâncime de 12,2 km.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img