More


  Corespondenţă din Montreal

  =

  • “Pagini româneşti” se deschide cu un material frumos “Tenisul feminin are o nouă stea”, semnat de Viorel Anghel şi însoţit de o frumoasă poză prezentând-o pe Bianca Andreescu sărutând cupa. Concluzia din conţinutul materialului ar fi : De mult lumea tenisului feminin nu a mai folosit superlative în exces cum e cazul acum cu Bianca Andreescu. Oricum, Bianca, în câteva luni, a devenit vedeta tenisului canadian, ea fiind prima jucătoare canadiană care câştigă un turneu din categoria Premier Mandatory, cum este cel de la Indian Weels, primul “wild card” care câştigă acest turneu şi cea mai tânără câştigătoare după ce Serena Williams a reuşit aceeaşi performanţă în 1999. Bianca şi-a propus intrarea în top 50, lucru deja realizat. Românii o văd pe Bianca o a doua Simona, dar, modestă, spune: “E incredibil să fiu comparată cu Simona Halep … şi vreau să îmi fac un nume al meu! La rândul ei, Simona spune: “Ştiam de câţiva ani că este destul de puternică pentru a înfrunta jucătoare de top. A făcut o treabă foarte bună şi vreau să o felicit. Are un viitor foarte frumos, deoarece este tânără şi nu se gândeşte la presiune în acest moment. Cred că e destul de puternică să facă faţă”.

  • Un campion în lacrimi. Lucian Bute s-a retras oficial din box. Un Lucian Bute în lacrimi şi-a anunţat oficial retragerea din boxul profesionist într-o conferinţă de presă organizată la Cage of Spartan din incinta Centre Bell, locul de care boxerul român este legat prin amintiri memorabile. “Sunt mai emoţionat ca la un meci de box, serios.” El recunoaşte că ar mai fi putut avea una-două ocazii de a urca în ring! Dar nu vede de ce. “Nu mai am nimic de demonstrat în acest sport”. El încheie cariera cu o fişă de 36 de victorii (dintre care 27 knock-out) şi 5 înfrângeri. Sportivul preferă să se dedice vieţii de familie, el fiind fericit alături de soţia sa Elena şi de cei doi copii, Ema Anabella şi Eric Ştefan. Lucian Bute a venit la Interbox. Se întâmpla la 25 octombrie 2003. Primul titlu de campion mondial l-a câştigat, la versiunea IBF, în 19 octombrie 2007, după meciul cu columbianul Alejandro Barrio, pe care l-a învins în runda a 11-a prin knock-out. Apoi şi-a apărat titlul de nouă ori. I-a învins, pe rând, pe americanul William Joppy prin KO (29 febr. 2008), mexicanul Librado Andrade, la puncte (24 oct. 2008), pe columbianul Fuegencio Zuniga prin KO tehnic (13 mai 2009), din nou pe Librado Andrade prin KO tehnic în repriza a patra (29 noiem. 2009), pe Edison Miranda prin KO după trei runde (17 apr. 2010), pe americanul Jesse Brinkley prin KO în runda a noua (15 oct. 2010), pe britanicul Brian Magee prin KO tehnic în runda a zecea (20 mart. 2011), pe francezul Jean-Paul Mendy prin KO tehnic după patru runde şi jamaicanul Glen Johnson la puncte după 12 reprize. La conferinţa de presă Lucian Bute a fost aplaudat de foştii săi colaboratori, precum şi de mulţimea de ziarişti prezenţi. În ziar apar poze cu Lucian Bute, copleşit de emoţii şi apoi poza cu familia sa.

  • Emma şi William, cele mai populare prenume din Quebec. S-a dat publicităţii clasamentul cu cele mai populare nume date copiilor în Quebec. Emma pentru fete şi William pentru băieţi. Pentru fete cele mai populare sunt: Emma, Alice, Olivia, Lea, Charle, Florence, Charlotte, Livia, Zoe, Beatrice. Pentru băieţi: William, Logan, Liam, Thomas, Noah, Iacob, Leo, Felix, Eduard, Nathan.

  • Şansa de a avea un “acasă”. Multe familii nu pot avea copii, deşi îşi doresc. Pentru câteva dintre ele, schimbarea legislaţiei din România în domeniul adopţiilor le-a oferit o şansă. Pe care au ales să o ofere, la rândul lor, copiilor abandonaţi. Printre altele, se explică procesul de adopţie din România care este unul stufos, lucru care ne plasează printre ultimele state din Europa la acest capitol, cu doar 800 de adopţii pe an, deşi avem 55.000 de copii abandonaţi, spunea Pro TV când statul român a făcut un proiect de lege care să încurajeze adopţia. A rămas tot la stadiul de proiect şi adopţiile merg greu în continuare. România merge încă pe considerente financiare. Unei familii, legea îi promite 600 de lei pe lună dacă adoptă fie un copil cu vârsta între 3-6 ani, fie unul cu handicap uşor sau mediu, fie doi copii care sunt fraţi. Pentru cei peste 7 ani sau cu handicap grav, părinţii adoptivi pot primi 900 de lei. Plus un salariu. Dragostea nu e de ajuns. Nici dorinţa de a-i oferi o şansă unui copil. Acestea două sunt motivaţii ale românilor din Canada ce sunt angrenaţi în procesul de adopţie din România!

  Teodor Curpaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img