More


  Elevii sătmăreni, pe primul loc la două olimpiade naționale

  =

  Elevii sătmăreni dovedesc că sunt bine pregătiți și reulșesc performanțe desoebite. Doi dintre ei, unul de la CN ”Mihai Eminescu!, iar celălalt de la CN ”Ioan Slavici”, au câștigat medaliile de aur la olimpiadele naționale la care au participat.

  Medalie de aur la Informatică
  Una dintre cele mai mari performanțe obținute de un elev sătmărean în ultima lună este medalia de aur la Olimpiada Națională de Informatică, desfășurată în Suceava în perioada 29 aprilie – 4 mai 2019. Această performanță a fost obținută de David Coroian, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu și al Centrului Județean de Excelență Satu Mare. Mai mult decât atât, David Coroian s-a calificat în Lotul Național de Informatică.

  Demn de remarcat este și faptul că Răzvan Uzum, elev în cadrul aceluiași liceu, a obținut medalie de argint la Olimpiada Națională de Informatică.

  Totodată, Boitor Socolan Teofil, elev al CN Mihai Eminescu, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Națională de Informatică Gimnaziu, desfășurată la București în perioada 22-27 aprilie 2019. La Olimpiada Națională de Informatică, nivel gimnaziu, lotul județului Satu Mare a fost format din patru elevi: Boitor Socolan Teofil, Caracioni Octavian Luca, Silaghi Vlad Andrei și Șandor Tudor Karmin.


  O elevă din Satu Mare, cel mai mare punctaj la Geografie
  O elevă din Satu Mare a obținut 97,30 de puncte din 100 la Olimpiada Națională de Geografie, clasându-se în rândul celor mai buni din țară.Daria Maria Ştefănescu de la Colegiul Naţional Ioan Slavici a participat la Olimpiada Națională de Geografie ce s-a desfășurat la Brăila, săptămâna trecută, de marți până duminică. Daria a obținut cel mai mare punctaj la clasa a X-a, 97,30 de puncte, urmată fiind de o elevă din Slatina ce a obținut 95,87 de puncte.Este pentru prima dată când la Olimpiada Națională de Geografie există punctaje atât de mari, potrivit inspectorului de Geografie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, profesorul Florin Pop.

  “Au fost punctaje foarte mari. Mulţi elevi au făcut 100 de puncte sau peste 90 de puncte. Asta înseamnă că sunt bine pregătiţi. S-a obţinut o medie foarte mare la Olimpiadă, pot să spun, în premieră, peste 84 de puncte. De la minister s-a acordat, de exemplu, 150 de lei premiu pentru locul I şi noi, de la Primăria Târgu Mureş, am suplimentat premiul cu 300 de lei. De asemenea, am suplimentat premiul II cu 250 de lei, premiul III cu 200 de lei şi apoi celelalte. Mai sunt cadouri substanţiale din partea sponsorilor. La fiecare premiu I, deci avem şase premii I, Horea Reghin a oferit câte o chitară”, a declarat Florin Pop.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img