More


  OBIECTIVUL lui Ovidiu Silaghi la Parlamentul European: România puternică în Europa Unită

  - Advertisement -

  Unicul sătmărean cu șanse reale de a ajunge în Parlamentul European, candidatul ALDE Ovidiu Silaghi, propune o agendă comună pentru toți aleșii din România în Parlamentul European: România puternică în Europa Unită.

  ”ALDE vă propune următoarele teme cu vocaţie consensuală, dar lista rămâne deschisă pentru propunerile tuturor partidelor gata să se angajeze în acest proiect comun pe care îndrăznesc să-l consider de anvergură naţională:
  – admiterea României în spațiul Schengen;
  – ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare;
  – creșterea fondurilor de coeziune care să ne permită recuperarea decalajelor față de țările dezvoltate;
  – refuzul condiţionării alocării fondurilor structurale în următorul exerciţiu bugetar de criterii ce pot fi interpretate subiectiv şi interesat, condiţionare ce nu corespunde literei şi spiritului tratatelor;
  – obținerea pentru fermierii români de subvenții egale cu cei din țările vestice;
  – blocarea tuturor iniţiativelor de tip protecţionist (cum este astăzi Pachetul pe Mobilitate 1) menite să îngrădească accesul întreprinzătorilor şi lucrătorilor români la piaţa unică europeană.

  Vă propun, de asemenea, şi un mod de lucru inspirat din cel deja practicat de alte delegaţii naţionale. Toţi deputaţii europeni aleşi în România, indiferent de familia lor politică, se vor reuni periodic pentru a identifica acele teme de maximă relevanţă pentru economia şi societatea românească în vederea adoptării unei poziţii comune la votul în comisii sau în plen.

  Putem să dăm acestui acord numele „România Puternică” sau orice altă denumire pe care o vom stabili împreună și care să semnifice hotărârea noastră de a vorbi pe o singură voce atunci când interesele tuturor cetăţenilor români sunt în joc. Un astfel de acord poate și trebuie să netezească în cel mai scurt timp drumul României spre locul pe care îl merită în Europa. Vă propun să ne unim fără întârziere şi fără ezitare eforturile pentru a aduce pe agenda viitorului Parlament European și a viitoarei Comisii Europene temele de interes pentru români. Oriunde s-ar afla ei”, mai spune Ovidiu Silaghi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img