More  Performanță istorică pentru handbalul sătmărean!

  Echipa de juniori U 18 de la ADEP antrenată de Dan Sebastian, prima din Satu Mare calificată la un turneu final în ultimii 30 de ani

  Echipa de handbal ADEP Satu Mare a scris istorie în handbalul sătmărean prin calificarea la faza finală a Campionatului Național sub 18 ani. Locul 8 obținut de tinerii handbaliști de la ADEP este cea mai mare performanță a handbalului juvenil sătmărean din ultimii 30 de ani, mai ales că  ADEP Satu Mare a fost cea mai tânără echipă de la turneul final, având vârste de 16 și 17 ani.

  Fostul handbalist Sebastian Dan, antrenorul tinerilor handbaliști de la ADEP, spune că rezultatul obșinut acum este rodul unei munci începute în urmă cu 6 ani.

  ”E o performanţă uriaşă atât pentru mine, cât şi pentru băieţi şi ţin să le mulţumesc pe această cale. Lipsa de experiență la un asemenea nivel și emoțiile ne-au privat de un rezultat si mai bun”, a declarat Sebastian Dan.

  Povestea echipei a început în urmă cu 6 ani, cînd Sebastian Dan a făcut prima selecție. Atunci, nimeni nu credea că se poate realiza o asemenea performanță, în condițiile în care în ultimii 30 de ani, nicio echipă de handbal junori din Satu Mare nu a ajuns să se califice la un turneu final.

  „Sunt mândru pentru că băieţii au reuşit calificarea, sunt mândru de ei. E foarte uşor să lucrez cu ei, pentru că sunt un grup foarte unit, un grup valoros şi îi este mult mai uşor fiecărui antrenor să lucreze cu astfel de jucători. Sunt valoroşi şi au caracater deosebite. Sunt cel mai fericit pentru că e cea mai mare performanţă”, a afirmat el. Sebastian Dan speră ca măcar în viitorul apropiat acestor băieți să li se ofere șansa de a evolua macar la o echipă de liga 2 în municipiul Satu Mare.

  Sebastian Dan a arătat că dacă muncești și pui pasiune, dacă te procupă să afli ce e nou în handbalul european la nivel de juniori poți să reușești. Și Sebi a reușit la un club privat, ce nu au reușit alții în ultimii 20 de ani care au dispus de resurse financiare și umane mult mai mari.

  ADEP Satu Mare

  Antrenor: Sebastian Dan

  Portari  Marc Raul , Pop Alex, Jucatori – Iodi Laurentiu , Podina Benjamin, Illes Adrian, Oprea Bogdan

  Dragus Alex , Gattina Gabriel , Borhidan Kevin, Sasaran Andrei, Nagy Kristof, Suta Eduard, Marosan Adrian , Marosan Andrei, Finteusan Rares , Rogojan Paul

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE