More


  SĂRBĂTOARE. Festivalul Vinului la Satu Mare. Invitați special: Marcel Pavel și Freddie

  =

  După minivacanța de Paște și 1 Mai, sfârșitul de săptămână aduce pentru sătmăreni un program diversificat pentru locuitorii județului. Este vorba despre Festivalul Vinului Sătmărean, organizat de Consiliul Județean Satu Mare, în cadrul căruia se vor prezenta o diversitate impresionantă de vinuri nobile și bunătăți culinare. Invitații special la acest eveniment sunt Marcel Pavel și Freddie. Tot cu această ocazie va avea loc și Gala de premiere „Luminătorii satelor”.

  A VI-a ediție a Festivalului Vinului la Satu Mare

  Povestea vinurilor sătmărene continuă și în 2019. Sărbătorim produsele viticultorilor și oferim iubitorilor de vin o nouă experiență a gustului de calitate.

  Zeci de crame, vinuri premiate, artiști de renume și ansambluri folclorice vă așteaptă la Festivalul Vinului Sătmărean, în zilele de 4 și 5 mai, în parcarea Shopping City Satu Mare. Festivalul face parte din proiectul numit “Drumul Vinului sătmărean”, dezvoltat de Consiliul Județean Satu Mare, în urma unei finanțări europene prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Cod SMIS: 22194.

  ”În cadrul festivalului vom premia cele mai bune vinuri din județul Satu Mare, în cadrul Concursului Județean de Vinuri Nobile. Probele producătorilor sătmăreni vor fi jurizate de unii dintre cei mai mari specialiști din industria vinului. Pe scena festivalului care celebrează tradiţiile bogate ale vinificaţiei în județul Satu Mare, vor urca artiști de renume care vor întreține atmosfera de sărbătoare. Marcel Pavel și Freddie (HU) sunt invitații speciali ai evenimentului”, spun organizatorii.

  Luminătorii satelor- ediția a IX- a

  Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judeţean organizează sâmbătă 4 mai, în cadrul Festivalului Vinului, cea de-a IX – a ediție a Galei de premiere „Luminătorii satelor”. În cadrul acestui eveniment vor fi premiate personalităţile locale care şi-au adus contribuţia la dezvoltarea spirituală a localităţilor din care provin.

  Acest eveniment este extrem de relevant pentru conturarea profilului identitar al acestor meleaguri. Sunt evidenţiaţi oamenii care prin eforturile lor au luminat viaţa culturală a comunităţilor din care provin, de a recunoaşte public meritele acestor oameni.

  Luminătorii satelor au fost şi vor rămâne modele pentru toţi cei care pot conştientiza utilitatea unor asemenea demersuri culturale. Judeţul Satu Mare este singurul din ţară care organizează o manifestare de acest gen prin care sunt celebrate valorile culturale şi spirituale de pe întreg cuprinsul judeţului.

  Programul complet al festivalului

  SÂMBĂTĂ 04.05.2019
  16:00 Premierea concursului de vin
  17:00 Gala de premiere “Luminătorii satelor”- ediția a IX-a
  În program:
  Petrică Mureșan
  Ansamblul Folcloric al Județului “DORURI SĂTMĂRENE”
  Ansamblul Folcloric al Județului „Szamoshát”
  18:30 Marian Buzilă
  19:30 Funk You
  21:00 Marcel Pavel

  DUMINICĂ 05.05.2019
  17:00 Elevii Școlii de Arte
  18:00 XXL
  20:30 Freddie  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img