More  Ţigări ascunse în rezervorul unui autoturism, confiscate în P.T.F. Halmeu

  Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Halmeu – I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit, ascunse într-un spațiu special amenajat în rezervorul și bordul unui autoturism, 1.170 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

  În data de 8 mai a.c., în jurul orei 11.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean ucrainean, P.M., în vârstă de 62 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în Ucraina. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

  Astfel, cu ajutorul câinelui de serviciu de la Biroul Vamal Halmeu, Foxi, s-a descoperit ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în rezervorul și bordul autoturismului, cantitatea de 1.170 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

  Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5.265 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 4.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor. Totodată, împotriva cetățeanului ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE