PROMOVARE PENTRU SATU MARE!

Obiectiv îndeplinit pentru CSM Satu Mare. Echipa de fotbal a clubului municipal a reușit după doar un sezon în județ să promoveze în liga a 3-a și repune practic Sătmarul pe harta fotbalului românesc.

După ce a câștigat la pas seria B a ligii a 4-a și apoi a trecut în semifibale de AS Căpleni , CSM-ul a avut parte de un duel interesant în finala campionatului cu Talna Orașu Nou.

Se părea că victoria 3-0 de la Orașu Nou din tur va rispi emoțiile doar că în meciul doi de pe stadionul Daniel Prodan, Talna a evoluat curajos și a avut 2-0 fiind la un pas să trimită finala în prelungiri. Golgheterul Gabi Cadar a rispit emoțiile marcând golul de 1-2 care a adus liniștea în tabăra sătmăreană. Iar meciul retur cu Talna se va dovedi a fi mai greu decât barajul cu campioana județului Bistrița Năsăud.

Minerul Rodna n-a avut forța necesară de a pune serioase probleme CSM ului iar promovarea s-a decis încă din tur. 5-0 și alte patru ocazii clare pentru elevii lui Ritli a fost rețeta primului meci al barajului. Jocul retur jucat sâmbătă seara la Rodna a fost unul doar de palmares.

Gazdele au deschis scorul prin Avram în minutul 23 ba chiar au avut încă în start și o ocazie prin Popîrțac, luft incredibil. În minutul 6 a venit un moment greu pentru gazde când Alex Boldiș a părăsit terenul pe targă suferind o recidivă gravă la genunchiul accidentat la Năsăud. Minerul a reușit totuși să deschidă scorul la mijlocul primei reprize (minutul 23) prin Luțu Avram la un corner executat rapid de Coșneac. Pe finalul reprizei, Prodan a ratat o șansă uriașă de 2-0, lovind prost mingea dintr-o poziție excelentă. Repriza a doua a început cu ai noștri în atac iar Olimpia a egalat la o lovitură liberă executată de Cădar, portarul Vasi Avram a alunecat și mingea a intrat în poartă. Vasi Avram și-a luat însă revanșa scoțând trei mingi grele după dueluri unu-la-unu cu atacanții galben albaștrilor . “Minerii” au forțat victoria, însă organizarea excelentă și plusul de experiență arătat de ai noștri a făcut ca Minerul să aibă puține ocazii, singura notabilă fiind un șut a lui Lazăr Boldiș de la 25 de metri care i-a dat emoții lui Curileac, acesta reținând mingea în doi timpi.

Astfel, CSM Olimpia Satu Mare merge în Liga a III-a cu 6-1 la general. Iar de acum antrenorul Ritli Zoltan poate începe împreună cu conducerea clubului să facă strategia pentru eșalonul trei.

CSM Olimpia Satu Mare a evoluat în formula: Curileac- Țoca, Ritli, Doroș, Ionescu- Chitaș, Schvarzkopf, Simon, Faur- Cadar și Nyilvan Bogdan.

”Mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul și că Satu Mare revine în Liga a 3-a. În meciul de la Rodna important e că băieții nu s-au accidentat pentru că trebuie spus că s-a jucat în condiții speciale…A apărut și oboseala de ambele părți și spectacolul a avut de suferit. Îi felicit pe băieți pentru acest sezon reușit și acum îmi doresc cîteva zile de pauză și apoi putem să ne organizăm încet pentru liga a 3-a” spune antrenorul Ritli Zoltan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

O nouă ediție reușită a Cupei Luceafărul

Colegiul Național Mihai Eminescu, Comisia Metodică a Ariei Curriculare Educație Fizică/Arte, a organizat la finalul săptămânii trecute tradiționalul Turneu Internațional de Baschet băieți dotat...

Careianul Daniel Tentiș, bronz la Campionatul European de atelaje trase de câini

Membru fondator al Snow Wolves Trascău, careianul Daniel Marius Tentiș a participat în week-end la Campionatul European de atelaje trase de câini (pe roți),...

Cine stinge lumina(math)?

E greu să vorbești sau să scrii azi despre altceva decât despre rezultatele alegerilor prezidențiale... Parcă orice subiect am alege la bursă ne e...

Adrian Rus: “Suntem încrezători în forţele proprii”

Au început deja emoţiile pentru echipa naţională. Duminică a avut loc reunirea lotului pentru dubla cu Suedia şi Spania. Printre primii stranieri sosiţi s-a...

Judo Master, pe podium în Slovacia

Sâmbătă, sportivii de la Judo Master Satu Mare şi Judo Master Carei au fost prezenți în Galanta, Slovacia, la un concurs internaţional important, la...