More


  VIDEO/FOTO. INEDIT. Rochia Vilmei, prințesa BLESTEMATĂ, poate fi văzută la Cetatea din Ardud

  - Advertisement -

  Rochia Vilmei, prințesa blestemată din Ardud, poate fi văzută în incinta galeriei de artă a Cetății din localitate. Aceasta a fost cusută manual și a fost realizată de Ilea Cosmin Mihăiță, unul dintre studenții care au luat parte la Taberei de creație Ardud 2019 – ediția a II-a.

  Primăria Ardud în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” a organizat vernisajul expoziției Taberei de creație Ardud 2019 – ediția a II-a, astăzi, 28 septembrie 2019, ora 13:00, la Cetatea Ardud.

  Publicul vizitator a putut admira și recunoaște în lucrările prezente pe simeze, fragmente de peisaj, obiective turistice specifice zonei, costum/obiect artistic vestimentar și studii realizate după obiecte etnografice prezente în Muzeul Cetății Ardud, pe care artiștii participanți le-au trecut prin filtrul sensibilității și gândirii lor.

  Scopul acestui proiect este valorificarea artistică și redescoperirea patrimoniului cultural și natural al orașului Ardud. De asemenea, o altă țintă a acestui proiect este reprezentată de încercarea de a promova prin mijloace specifice, tradiția documentar-istorică a acestui teritoriu. Totodată, expoziția vizează și generația tânără, încadrându-se prin modul de organizare și abordare în sfera educației non-formale, realizată prin mijloace artistice.

  Acest proiect a fost posibil datorită invitației lansate de Primăria orașului Ardud, reprezentată de domnul Primar, inginer Duma Ovidiu Marius. Coordonatorul artistic al acestui proiect a fost doamna conferențiar universitar doctor Daniela Frumușeanu (Universitatea Națională de Arte București).

   

  Protagoniștii acestui eveniment au fost următorii studenți: Bănescu Silviu, Cioabă Mihaela Roberta, Cravă Ionuț, Greaca Elena Livia, Greaca Maria Laura, Ilea Cosmin Mihăiță, Mirea Simina, Năstase Luana, Neagu Andreea, Șercăianu Ramona și Vrăjitoru Alexandru.

  Expoziția va fi deschisă în perioada: 28 septembrie – 28 noiembrie 2019. Procesare digitală materiale promoționale: Greaca Maria Laura și Greaca Elena Livia.

  Te rugăm distribuie acest articol în caz că ți sa părut util sau interesat.

  Așteptăm idei sesizări sau ponturi pentru articole pozitive sau negative pe email la redactie@gazetanord-vest.ro sau pe facebook la www.facebook.com/Gazeta-de-Nord-Vest  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img